Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 sep 2010 - Anul XV, nr. 207 (4498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vitamina E, secretul pentru o piele strălucitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vitamina E face parte din categoria substanţelor miraculoase, benefice atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe.

În domeniul sănătăţii, s-a dovedit ştiinţific faptul că vitamina E este extrem de importantă pentru buna funcţionare a creierului, dar şi pentru menţinerea în stare optimă a funcţiilor fizice după o anumită vârstă. Vitamina E este un puternic antioxidant, care fereşte celulele organismului de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi, fiind importantă în special pentru protejarea celulelor sângelui, a sistemului nervos, muşchilor scheletici şi retinei ochiului împotriva radicalilor liberi.
În domeniul frumuseţii, vitamina E este folosită foarte mult ca ingredient pentru fabricarea de creme şi loţiuni, pentru că are capacitatea de a promova vindecarea leziunilor pielii, poate estompa ridurile fine şi pe cele profunde, tratează în mod eficient cicatricele provocate de acnee şi vergeturile, îmbunătăţind, totodată, aspectul general al pielii. Aplicarea vitaminei E este benefică pentru epidermă, graţie proprietăţilor antioxidante ale acestei substanţe, dar şi efectului său antiinflamator.

 

Vitamina E pentru o piele frumoasă


Mai mult decât atât, vitamina E este un agent hidratant extrem de eficient. Această substanţă nu doar menţine nivelul natural de umiditate al pielii, ci şi împiedică pierderea apei prin epidermă. Prin urmare, aplicarea vitaminei E este benefică pentru îngrijirea pielii foarte uscate, care şi-a pierdut strălucirea şi elasticitatea. Includerea vitaminei E în rutina zilnică de îngrijire a pielii face ca epiderma să îşi recapete încet, dar sigur atât de necesara hidratare, conferind pielii strălucire, netezime şi catifelare.
În plus, substanţa se dovedeşte extrem de eficientă în refacerea texturii epidermei afectate de razele ultraviolete şi, poate mai important decât atât, vitamina E are capacitatea de a vindeca arsurile solare. Datorită acestui fapt, dar şi capacităţii sale de a spori efectul protector al produselor de plajă, substanţa este integrată în multe dintre loţiunile şi cremele de protecţie solară existente pe piaţă.
Nu doar produsele cosmetice dedicate protecţiei la plajă conţin vitamina E, ci şi produsele de îngrijire a tenului cu efect antiîmbătrânire. Graţie proprietăţilor sale antioxidante, vitamina E estompează ridurile fine şi previne apariţia celor profunde, prin urmare, conferă tenului „tratat” cu această substanţă un aspect vizibil de întinerire.
Vitamina E pentru uz cosmetic este comercializată sub formă de fiole sau capsule, care sunt disponibile în magazinele specializate în produse cosmetice. Capsulele de vitamina E conţin exact cantitatea de care este nevoie pentru o aplicare şi sunt însoţite de instrucţiuni de folosire detaliate. În plus, puteţi solicita informaţii suplimentare de la un medic dermatolog sau chiar de la cosmeticianul dumneavoastră.
 

 

Substanţa-minune, tratament pentru cicatrice

Numeroase studii clinice au arătat că vitamina E are capacitatea de a vindeca cicatricele apărute din cauza acneei sau în urma unei intervenţii chirurgicale. Pentru rezultate rapide şi vizibile, substanţa trebuie aplicată zilnic pe locul „cu probleme”. Încă de la prima utilizare, veţi constata că semnele de pe piele se vor decolora, iar în urma aplicării regulate timp de câteva luni, cicatricele se vor diminua în mod vizibil şi chiar vor dispărea. Vitamina E are acelaşi efect cicatrizant şi pentru vergeturile apărute din cauza fluctuaţiilor de greutate.
 

 

Surse naturale de vitamina E

Vitamina E poate fi asimilată în organism prin consumul anumitor alimente, cum sunt pâinea de grâu, cerealele, germenii de grâu, laptele, seminţele crude, sparanghelul, broccoli şi varza de Bruxelles, untul, gălbenuşul de ou, măslinele, soia, seminţele de floarea-soarelui, nucile şi uleiurile vegetale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vitamina E, secretul pentru o piele strălucitoare.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vitamina E, secretul pentru o piele strălucitoare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei