Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2010 - Anul XV, nr. 205 (4496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a cancerului pulmonar

Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a unor tipuri de cancer pulmonar în cazul persoanelor care fumează, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii, informează AFP.

"Chiar dacă renunţarea la fumat reprezintă acţiunea preventivă cea mai importantă în ceea ce priveşte reducerea riscului de declanşare a cancerului pulmonar, consumul mai multor varietăţi de legume şi fructe poate reduce şi el acest risc, indiferent de cantitate", a declarat medicul H. Bas Bueno-de-Mesquita, de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Mediu din Olanda, coordonatorul cercetării.

Studiul, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, editată de Asociaţia de cercetări împotriva cancerului din SUA, a fost efectuat pe un eşantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar.

Riscul de carcinom pulmonar cu celule scuamoase s-a dovedit a fi considerabil mai mic în cazul voluntarilor care consumau o varietate mare de fructe şi legume.

Potrivit autorilor, varietatea de fructe şi legume consumate pare a fi mai importantă decât cantitatea în ceea ce priveşte prevenirea acestui tip de cancer. Cercetătorii au studiat efectele consumului a 14 soiuri de fructe şi 26 de varietăţi de legume, indiferent dacă acestea erau consumate în stare proaspătă, uscată sau în conserve.

Deşi numeroase lucrări precedente au evidenţiat deja influenţa consumului de fructe şi legume asupra riscului de apariţie a cancerului, acesta a fost primul studiu care a reliefat importanţa avută mai degrabă de varietatea de fructe şi legume consumate şi mai puţin a cantităţii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a cancerului pulmonar.
 Vizualizări articol: 307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a cancerului pulmonar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei