Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 aug 2010 - Anul XV, nr. 201 (4492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi

O nouă terapie, care influenţează o anumită genă a cărei mutaţie este asociată cu un număr mare de cazuri de melanom avansat, a determinat o reducere considerabilă a tumorilor pentru 80% din totalul pacienţilor, potrivit unui studiu clinic ale cărui rezultate au fost publicate recent în SUA.

Potrivit AFP, acest tratament experimental administrat pe cale orală, numit PLX4032, neutralizează gena BRAF, a cărei mutaţie este prezentă în 60% din cazurile de melanom. Acest agent împiedică gena să producă o anumită proteină care joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului.

"Nu am observat niciodată până acum o rată a răspunsurilor de 80% pentru nici unul dintre tratamentele administrate în cazurile de melanom avansat. Este remarcabil", a declarat medicul Paul Chapman, de la spitalul Memorial Sloan-Kettering din New York, unul dintre principalii autori ai studiului.

"Melanomul metastazat lasă puţine speranţe de supravieţuire şi se numără printre principalele motive de mortalitate în cazul pacienţilor tineri bolnavi de cancer", a precizat, la rândul său, medicul Keith Flaherty, de la Massachusetts General Hospital, coordonatorul testelor clinice.

Studiul a fost publicat în revista medicală americană The New England Journal of Medicine.

"Deşi înlăturarea pe cale chirurgicală a melanomului aflat într-o fază incipientă de dezvoltare este în general încununată de succes, de îndată ce acest cancer de piele se răspândeşte la alte organe din corp, pronosticul este sumbru", spun specialiştii. Perioada de supravieţuire după diagnosticare este de cel mult nouă luni.

Rezultatele testului clinic preliminar (faza 1), realizat pe 55 de pacienţi, ca şi rezultatele parţiale obţinute în urma unei extensii a acestui test, la care au participat 32 de bolnavi, au demonstrat că un număr mare de tumori s-au redus cu mare rapiditate, iar în cazul unora dintre pacienţi calitatea vieţii s-a ameliorat într-un mod spectaculos.

"Acest studiu marchează începutul medicinei personalizate în combaterea melanomului", a declarat medicul Paul Chapman.

Micşorarea tumorilor a fost observată în toate organele în care melanomul se răspândeşte, de regulă în ficat, intestinul mic şi oase.

Efectele secundare ale tratamentului PLX4032, pus la punct de laboratoarele elveţiene Roche în colaborare cu grupul american Plexxikone, sunt relativ minore - erupţii cutanate, greaţă şi senzaţia de oboseală.

Un test clinic de fază 3, ultimul stadiu înainte de depunerea documentaţiei pentru obţinerea brevetului de comercializare, are loc în aceste zile şi va indica dacă PLX4032 prelungeşte în mod real viaţa pacienţilor.

În luna iunie, un test de faza 3 a demonstrat că Ipilimumab, un anticorp administrat intravenos, ce stimulează sistemul imunitar, a permis pentru prima oară o creştere substanţială a speranţei de viaţă pentru bolnavii suferind de melanom în stare avansată.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de piele produce circa 66.000 de decese în fiecare an, pe plan mondial, în 80% dintre aceste cazuri fiind vorba de melanom. Peste jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu melanom au mai puţin de 59 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă terapie reduce cancerul de piele avansat în cazul a 80% dintre pacienţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei