Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 aug 2010 - Anul XV, nr. 197 (4488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meditaţia chineză ameliorează funcţionarea creierului

O tehnică de meditaţie inspirată de principiile de bază din medicina tradiţională chineză permite ameliorarea funcţionării creierului, potrivit unui studiu publicat luni în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) din Statele Unite, informează AFP.

Această tehnică, denumită "gimnastică integrată a corpului şi a spiritului" (IBMT), ameliorează conectivitatea cerebrală, "dopând" funcţionarea unei zone din creier care îi ajută pe oameni să îşi ajusteze comportamentul în funcţie de ceea ce doreşte să realizeze, au explicat autorii studiului.

IBMT a fost adaptată pe baza principiilor din medicina tradiţională chineză în anii '90 în China, unde mii de persoane o practică. Recent, tehnica IBMT a început să fie predată studenţilor de la Universitatea Oregon din Statele Unite.

Acest curs face parte din studiul coordonat de Tang Yi-Yuan de la Universitatea de tehnologie din Dalian din China, în colaborare cu psihologul Michael Posner de la Universitatea Oregon.

La acest studiu au participat 45 de studenţi - 28 bărbaţi şi 17 femei. Totodată, 22 dintre voluntari au efectuat un antrenament în tehnica IBMT, iar 23 de voluntari au alcătuit grupul de control.

Cercetătorii au utilizat tehnica imagisticii prin rezonanţă magnetică ce permite monitorizarea fibrelor nervoase care fac legătura între diferite zone ale creierului, înainte şi după şedinţele de meditaţie.

Aceste observaţii au relevat o serie de modificări în ceea ce priveşte conectivitatea cerebrală după şase ore de meditaţie IBMT, ale cărei efecte devin considerabile după 12 ore de exerciţii, au precizat autorii studiului. Nici o modificare nu a fost identificată în grupul de control - care nu a participat la şedinţele de IBMT.

Modificările cele mai intense au fost observate în zona cerebrală denumită circumvoluţiune cingulată anterioară care reglează emoţiile şi comportamentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meditaţia chineză ameliorează funcţionarea creierului.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meditaţia chineză ameliorează funcţionarea creierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei