Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 aug 2010 - Anul XV, nr. 189 (4480)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alergatul în parc, mai sănătos decât mersul la sală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprizele de alergat în parc cresc nivelul de energie şi ridică moralul mai bine decât exerciţiile fizice practicate într-o sală de sport.

Potrivit unui studiu recent, plimbatul şi alergatul în aer liber fac minuni pentru trup şi suflet, fiind mai eficiente decât utilizarea bicicletei sau a benzii de alergat. În plus, s-a constatat că persoanele care ard calorii făcând jogging pe aleile unui parc sau plimbându-se pe dealuri sau pe munţi sunt mai bine dispuse şi chiar mai fericite decât cele care transpiră la sală. În plus, practicanţii de jogging au mai multă energie şi reuşesc să se concentreze mai bine la activităţile profesionale.

Sportul practicat în aer liber este o soluţie mult mai bună de eliminare a stresului şi oboselii şi de eliberare de furiei şi a tristeţii, comparativ cu efectuarea de exerciţii fizice în spaţii închise. În plus, un argument destul de convingător pentru a practica joggingul în aer liber ar fi faptul că astfel amatorii de sport ar face economii renunţând la abonamentul de la sală.

Aceste concluzii au fost formulate după analiza rezultatelor a 25 de studii care comparau beneficiile practicării sportului în medii naturale (parcuri, păduri şi campusuri universitate) cu beneficiile date de sportul practicat în medii „sintetice” (săli de sport şi centre de recreere).

S-a constatat că persoanele care aleg să facă mişcare în aer liber simt că au mai multă energie şi se concentrează mai bine la activităţile zilnice, însă nu există date concrete potrivit cărora mediul în care sunt practicate exerciţiile fizice influenţează efectul sportului asupra tensiunii arteriale sau sistemului imunitar.

Autorii studiului au precizat că această analiză complexă contribuie la realizarea unei sinteze riguroase şi obiective a dovezilor cu privire la beneficiile pe care activităţile desfăşurate în mediul natural le au asupra sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergatul în parc, mai sănătos decât mersul la sală.
 Vizualizări articol: 1464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Alergatul în parc, mai sănătos decât mersul la sală3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei