TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9254 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1035 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fructe şi legume pentru sănătatea sistemului respirator

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consumul regulat de fructe şi legume ar putea reduce semnificativ riscul de apariţie a cancerului pulmonar atât la fumători, cât şi la persoanele care nu fumează.

În urma unui studiu clinic realizat pe un eşantion de 700 de persoane s-a constatat că aceia care consumau cea mai mare cantitate de fructe şi legume proaspete prezentau un risc semnificativ mai mic de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, comparativ cu persoanele care nu includeau aceste alimente în dieta zilnică. Potrivit datelor statistice, rezultatele studiului s-au dovedit valabile şi pentru fumători, şi pentru nefumători.

Alt studiu, realizat de această dată de Societatea Americană pentru Sănătate Toracică, a arătat că persoanele care mănâncă două fructe pe zi sau consumă o cantitate de doar 20-30 g de legume proaspete se protejează astfel de boli ale sistemului respirator, ca, de exemplu, emfizemul pulmonar (sindrom care este cauzat de infiltrarea de aer în interstiţiile ţesutului conjunctiv al unui organ) sau bronşita cronică.

Potrivit experimentului din urmă, ţelina şi morcovul sunt legumele care se dovedesc cele mai utile în lupta pentru sănătate. S-a constatat că ţelina reduce cu 60 la sută incidenţa bolilor, în timp ce morcovii reduc cu 50 de procente pericolul de instalare a afecţiunilor respiratorii şi, implicit, a cancerului pulmonar. În aceeaşi notă, alte studii efectuate în acest domeniu au confirmat că mai mulţi compuşi naturali existenţi în fructe şi legume, ca, de exemplu, alfa-carotenul, beta-carotenul şi licopenul, sunt extrem de eficienţi în prevenirea şi combaterea bolilor sistemului respirator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fructe şi legume pentru sănătatea sistemului respirator.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fructe şi legume pentru sănătatea sistemului respirator0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei