Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sucul de sfeclă roşie, benefic împotriva hipertensiunii arteriale - studiu

Sucul de sfeclă roşie, bogat în nitraţi, are efecte benefice în cazul pacienţilor suferind de hipertensiune arterială, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană Hypertension, informează bbc.co.uk.

Autorii acestui studiu au remarcat o scădere a tensiunii arteriale în cazul persoanelor suferind de hipertensiune, într-un interval de 24 de ore, după ce acestea au băut suc de sfeclă roşie.

Concluziile acestui studiu sugerează faptul că medicii vor putea beneficia, în viitorul apropiat, de o abordare "naturală" pentru a pune la punct noi terapii de scădere a tensiunii arteriale.

Nitraţii se găsesc în special în legume. Cercetătorii britanici afirmă că nitraţii din sfecla roşie se transformă în organism în monoxid de azot. Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sânge şi menţine tensiunea arterială la cote scăzute.

Un studiu anterior a demonstrat faptul că o cantitate de 250 de mililitri de suc de sfeclă roşie consumată zilnic este suficientă pentru a scădea considerabil tensiunea arterială.

Studiul actual a fost coordonat de Amrita Ahluwalia, profesor de farmacologie vasculară în cadrul Barts and London School of Medicine and Dentistry.

Fructele şi legumele consumate zilnic au efecte benefice asupra sănătăţii sistemului cardiovascular. Dintre legume, lăptucile şi sfecla roşie sunt cele mai indicate pentru a scădea riscul de declanşare a atacurilor cerebrale, datorită cantităţilor mari de nitraţi anorganici pe care le conţin.

Maladiile cardiovasculare fac în fiecare an peste 110.000 de victime în Marea Britanie. Peste 25% din populaţia adultă a Globului este hipertensivă, iar acest procent va ajunge la 30% în anul 2025.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucul de sfeclă roşie, benefic împotriva hipertensiunii arteriale - studiu.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sucul de sfeclă roşie, benefic împotriva hipertensiunii arteriale - studiu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei