Google
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7228 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1899 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul de ceai creşte riscul îmbolnăvirii de artrită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veşti rele pentru amatorii de ceai. După ani întregi în care au ridicat în slăvi beneficiile pe care ceaiul le are pentru sănătate, oamenii de ştiinţă au descoperit şi un lucru rău despre băutura aromată.

Potrivit unei echipe de cercetători americani, ceaiul creşte în mod semnificativ riscul de apariţie a artritei reumatoide. Această concluzie a fost formulată în urma unui studiu realizat pe un eşantion de peste 76.000 de femei. Potrivit rezultatelor studiului, care au fost concentrate pe efectele asupra artritei, consumul de ceai creşte pericolul de îmbolnăvire, în timp ce consumul de cafea nu are nici un fel de impact în acest sens. Oamenii de ştiinţă au descoperit că iubitorii de ceai care beau mai mult de patru căni pe zi sunt expuşi celui mai mare risc, fiind cu 78 la sută mai predispuşi să se îmbolnăvească de artrită, comparativ cu persoanele care nu beau deloc ceai. În acelaşi timp, potrivit rezultatelor, consumatorii ocazionali de ceai prezintă un risc de îmbolnăvire cu 40 la sută mai mare decât în cazul celor care nu au băut niciodată ceai. Profesorul Christopher Collins de la Centrul Medical al Universităţii americane Georgetown, unul dintre autorii studiului, s-a declarat foarte surprins de rezultatele obţinute.

„Ideea de la care am plecat a fost să stabilim în ce măsură consumul de ceai sau de cafea ori modul de preparare a acestor băuturi generează riscul de îmbolnăvire de artrită. Este surprinzător faptul că am descoperit deosebiri atât de mari între consumatorii de ceai şi cei de cafea. Prin urmare, acum ne întrebăm dacă băutura în sine sau modul în care este preparat ceaiul generează un risc atât de mare de îmbolnăvire de artrită”, a explicat profesorul Collins.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de ceai creşte riscul îmbolnăvirii de artrită.
 Vizualizări articol: 1483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Consumul de ceai creşte riscul îmbolnăvirii de artrită3.753

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Oftalmologie Ochelari Lentile Rame Optometrie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei