Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concentraţia de colesterol din organism, determinată de un hormon din creier

Concentraţia de colesterol din sânge este determinată de un hormon din creier care reglează pofta de mâncare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cincinnati din Statele Unite ale Americii, publicat în revista Nature Neuroscience, informează dailymail.co.uk.

Autorii studiului consideră că descoperirea lor ar putea fi folosită pentru a pune la punct noi tratamente eficiente în reducerea concentraţiei de colesterol "rău" din sânge, care provoacă infarcte şi atacuri cerebrale.

Cercetătorii au descoperit că nivelul de colesterol din sânge este reglat, de fapt, într-o zonă a creierului denumită hipotalamus, de către un hormon numit grelină, care stimulează apetitul.

O concentraţie ridicată de grelină i-a făcut pe şoarecii de laborator să mănânce mai mult şi să se îngraşe, iar concentraţiile lor de "colesterol rău" din sânge au crescut.

Milioane de adulţi folosesc statine pentru a-şi regla nivelul colesterolului şi a preveni apariţia bolilor cardiovasculare, însă aceste medicamente au efecte secundare destul de grave: disfuncţii hepatice, blocaje renale, slăbirea puterii musculare şi cataractă.

Colesterolul - prezent în special în carne şi produse lactate - este vital pentru organism, însă o concentraţie prea mare de "colesterol rău" (lipoproteine cu densitate mare/ HDL) produce deteriorarea arterelor.

Celălalt tip de colesterol - "colesterol bun" (lipoproteine cu densitate mică/ LDL) - este eficient, atunci când există în doze ridicate, în distrugerea HDL şi în prevenirea infarctelor şi a atacurilor cerebrale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concentraţia de colesterol din organism, determinată de un hormon din creier.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concentraţia de colesterol din organism, determinată de un hormon din creier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei