Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mar 2010 - Anul XV, nr. 75 (4366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ouăle din ciocolată, atât de populare de Paşti, benefice pentru sănătate

Ouăle din ciocolată, atât de populare de Paşti, au efecte benefice asupra sănătăţii, sugerează un studiu german care a demonstrat că o mică porţie zilnică de ciocolată, de preferat neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de declanşare a unor maladii cardiace.

Potrivit AFP, studiul va fi publicat astăzi, în ediţia online a revistei European Heart Journal.

Pentru acest studiu, medicii germani au monitorizat timp de un deceniu starea de sănătate şi stilul de viaţă ale celor 19.357 de participanţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani.

Voluntarii care au consumat cele mai mari cantităţi de ciocolată - în medie, 7,5 grame pe zi, reprezentând un pătrat dintr-o tabletă de 100 de grame - aveau o tensiune arterială mai mică şi au beneficiat de o reducere cu 39% a riscului de a suferi un infarct sau un atac cerebral, comparativ cu voluntarii care au mâncat cele mai mici cantităţi de ciocolată (în medie, 1,7 grame/ zi).

Diferenţa dintre cele două grupuri a constat în mai puţin de 6 grame de ciocolată pe zi, această cantitate reprezentând mai puţin de un pătrat dintr-o tabletă de 100 de grame, au explicat autorii studiului, coordonat de Brian Buijsse, de la Institutul German pentru Nutriţie Umană din oraşul german Nuthetal.

"În termeni absoluţi, dacă persoanele din grupul care consuma cea mai mică cantitate de ciocolată ar fi mâncat 6 grame din acest desert în plus în fiecare zi, ne-am putea aştepta la 85 de infarcte şi atacuri cerebrale mai puţine, din 10.000 de cazuri, într-o perioadă de 10 ani", a adăugat cercetătorul german.

Savanţii germani au chestionat un subgrup de studiu, alcătuit din 1.568 de voluntari, pentru a afla tipul de ciocolată pe care îl consumă aceştia, pentru a obţine astfel informaţii mai precise. 57% dintre respondenţi au spun că preferă ciocolata cu lapte, 24% - ciocolata neagră şi 2% - ciocolata albă.

Efectul benefic asupra tensiunii arteriale şi a sănătăţii cardiace se datorează flavonoizilor din cacao, iar ciocolata neagră este sortimentul în care aceste substanţe se găsesc în concentraţia cea mai mare. Flavoinoizii au efecte benefice asupra organismului datorită faptului că sunt capabili să sporească fluxul sangvin către creier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ouăle din ciocolată, atât de populare de Paşti, benefice pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ouăle din ciocolată, atât de populare de Paşti, benefice pentru sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol comandat ? trimis de
(31 mar 2010, 23:04:05
Oare de ce unii asazisi 'jurnalisti" cauta sa "prosteasca" populatia,scriind articole ptr marii producatori de ciocolata?Iata cum in pragul sarbatorii invierii lui IIsus Cristos,unii "derbedei" profita si arunca pe piata adevarate "toxine" cu chip de ou de ciocolata!Daca germanii au facut studiu asupra consumului de ciocolata,am spus ciocolata adevarata nu "tampenie" de ciocolata,la noi putem consuma "otrava" cu n E-uri.Asadar d-le "jurnalist",cred ca acest articol este comandat,iar ptr acest fapt deja consumat,mai cred ca te-ai descalificat ireversibil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei