Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile trebuie să facă sport cel puţin o oră pe zi pentru a-şi păstra silueta

Femeile de vârstă mijlocie cu o stare a sănătăţii bună şi o greutate corporală în limite normale trebuie să practice exerciţii fizice de intensitate medie cel puţin o oră pe zi pentru a-şi păstra silueta, potrivit unui studiu publicat în SUA, informează AFP.

Acest studiu a fost realizat în perioada 1992 - 2007, de cercetătorii de la Universitatea Harvard din SUA, pe un eşantion de 34.079 de femei americane cu o vârstă medie de 54 de ani şi care aveau un regim alimentar considerat normal.

La începutul studiului şi după al treilea, al şaselea, al optulea, al zecelea, al 12-lea şi al 13-lea an, voluntarele le-au comunicat cercetătorilor date despre regimul activităţilor fizice şi greutatea corporală.

Autorii studiului au analizat, în medie, la fiecare trei ani, activitatea fizică şi modificările de greutate ale participantelor.

Pentru cele care au urmat un regim alimentar considerat normal, activitatea fizică a fost asociată cu o mai mică creştere în greutate pe parcursul celor 13 ani de monitorizare, mai ales pentru femeile care, la începutul studiului, aveau o circumferinţă a taliei care se încadra în limitele medii. De-a lungul celor 13 ani, femeile s-au îngrăşat, în medie, cu 2,6 kilograme.

Rezultatele acestui studiu sunt publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA).

"A existat o interacţiune importantă între indicele masei corporale (IMC = greutatea împărţită la pătratul înălţimii) şi activităţile fizice depuse de femeile având un IMC mai mic de 25", au explicat autorii studiului.

În schimb, această relaţie nu a fost înregistrată în cazul participantelor având un IMC mai mare de 25.

În total, 4.540 de femei, reprezentând 13,3% din totalul voluntarelor, al căror IMC a fost mai mic de 25 la începutul studiului, au reuşit să îşi menţină creşterea în greutate sub valoarea de 2,3 kilograme în cei 13 ani de monitorizare.

Durata activităţilor fizice de intensitate medie efectuate în această perioadă a fost de aproximativ 60 de minute pe zi.

Numărul de cazuri de exces ponderal şi obezitate a crescut extrem de mult în Statele Unite ale Americii în ultimele două decenii, obezitatea afectând în prezent o treime din populaţia adultă a acestei ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile trebuie să facă sport cel puţin o oră pe zi pentru a-şi păstra silueta.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile trebuie să facă sport cel puţin o oră pe zi pentru a-şi păstra silueta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei