Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comprimatele Omega-3, benefice pentru reducerea riscului de cancer colorectal

Comprimatele Omega-3, care conţin un tip de grăsimi "bune", ce se găsesc în natură în carnea de peşte, contribuie la scăderea numărului de polipi canceroşi identificaţi la persoanele predispuse la cancer colorectal, conform unui studiu citat de AFP.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 50 de pacienţi, care au moştenit o predispoziţie genetică pentru dezvoltarea unui număr mare de polipi, susceptibili a evolua, în cazul lor, către forme de cancer, au declarat autorii acestui studiu, publicat în revista medicală britanică Gut.

Aceşti pacienţi, suferind de "polipoză adenomatoasă familială" (PAF/FAP), au suferit deja intervenţii chirurgicale de extirpare a unei părţi de intestin, în recurenţă a colonului, pentru a reduce riscul de reapariţie a cancerului. Pacienţii erau monitorizaţi în mod regulat prin examinare internă (endoscopie) pentru a preveni o evoluţie canceroasă la nivelul rectului.

O parte dintre voluntari au primit în fiecare zi două grame de Omega-3 cu catenă lungă (EPA - acid eicosapentaenoic). Ceilalţi voluntari au primit un placebo.

După şase luni, numărul polipilor a crescut cu 10% pentru pacienţii care primeau placebo şi a scăzut cu 12% pentru pacienţii care primeau comprimate Omega-3 EPA, înregistrându-se astfel o diferenţă de 22 de procente între cele două grupuri. În opinia cercetătorilor, acesta este un rezultat semnificativ.

În plus, mărimea polipilor s-a redus cu peste 12,5% în grupul voluntarilor omega-3 EPA şi a crescut cu peste 17% în grupul placebo, ajungându-se astfel la o diferenţă de aproape 30 de procente între cele două grupuri.

Aceste rezultate sunt echivalente cu cele obţinute în testele cu Celebrex, un medicament folosit pentru stoparea şi reducerea polipilor la pacienţii suferind de această maladie. Totuşi, folosirea acestui medicament antiinflamatoriu a fost asociată cu efecte cardiovasculare indezirabile pentru pacienţii cu vârste mai înaintate. În schimb, comprimatele de Omega-3 EPA au fost bine tolerate de către pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comprimatele Omega-3, benefice pentru reducerea riscului de cancer colorectal.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comprimatele Omega-3, benefice pentru reducerea riscului de cancer colorectal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei