Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă tehnică medicală permite evitarea unor operaţii pe cord deschis

O nouă tehnică nechirurgicală, prin care se poate evita intervenţia pe cord deschis, permite repararea eficientă, cu ajutorul unei cleme, a unor deficienţe ale valvei mitrale, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost prezentate duminică, informează AFP.

Denumit EVEREST II (Endovascular Valve Edge-to-Edge Repair Study), acest studiu a fost efectuat pe 279 de pacienţi din Statele Unite ale Americii şi Canada, având scopul de a compara eficienţa noii proceduri - MitraClip - cu cea a chirurgiei clasice.

Rezultatele studiului au fost prezentate, în acest weekend, în oraşul american Atlanta, cu ocazia celei de-a 59-a conferinţe anuale organizate de American College of Cardiology, la care participă peste 30.000 de cardiologi, cercetători şi reprezentanţi ai tuturor marilor laboratoare farmaceutice din lume.

Dispozitivul MitraClip, asemănător unui cârlig de rufe, este introdus în corpul pacientului, în artera femurală, cu ajutorul unui cateter, şi, odată ajuns în interiorul inimii, susţine valva mitrală în locul în care trebuie să se afle, împiedicând prolapsul.

Această valvă separă atriul stâng de ventriculul stâng al inimii. Deficienţele valvei mitrale afectează milioane de persoane pe plan mondial şi se află la originea a numeroase decese.

Studiul a fost coordonat de Ted Feldman de la Universitatea NorthShore din oraşul Evanston din statul american Illinois.

După un an de monitorizare, medicii au ajuns la concluzia că eficienţa dispozitivului MitraClip este comparabilă cu cea a intervenţiilor chirurgicale pe cord deschis de reparare a valvei mitrale.

În plus, tehnica MitraClip este mult mai puţin riscantă în cazurile în care pacienţii ar necesita o intervenţie chirurgicală dificilă şi este mult mai ieftină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă tehnică medicală permite evitarea unor operaţii pe cord deschis.
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă tehnică medicală permite evitarea unor operaţii pe cord deschis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei