Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2010 - Anul XV, nr. 49 (4340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un tratament eficient împotriva alergiei la arahide, disponibil peste cel mult trei ani

Un tratament cu efect permanent ce ar putea vindeca alergia la arahide, o afecţiune de multe ori mortală, va fi disponibil pe piaţă peste cel mult trei ani, au declarat medicii britanici, informează dailymail.co.uk.

Graţie acestei descoperiri care oferă speranţă multor mii de pacienţi, cercetătorii britanici au relevat faptul că au reuşit să vindece deja 21 de copii care sufereau de această afecţiune deosebit de periculoasă.

Medicii britanici sunt deosebit de încrezători în noul tratament, care constă în utilizarea unor doze mici de făină de arahide pentru a construi un sistem natural de apărare al organismului copiilor faţă de acest aliment, şi vor iniţia în viitorul apropiat un test clinic la nivel naţional în Marea Britanie la care vor participa peste 100 de copii.

Cercetătorii britanici consideră că acest tratament ar putea fi utilizat şi în cazul altor alergii, precum cele cauzate de lapte şi de ouă.

În Marea Britanie, un copil din 50 suferă de alergie la arahide, iar numărul lor înregistrează o creştere rapidă. Reacţiile pot varia de la o mâncărime uşoară la apariţia unor zone iritate pe piele şi până la inflamarea căilor respiratorii, apariţia unor probleme de respiraţie şi a unor forme severe de astm.

În medie, şapte copii mor în fiecare an din cauza acestei afecţiuni. Alergia la arahide este cea mai comună formă de reacţie alergică, afectând în fiecare an aproximativ 450.000 de persoane.

Acest tratament revoluţionar a fost pus la punct la Addenbrooke's Hospital din Cambridge, fiind testat pe 23 de copii cu vârstele cuprinse între şapte şi 17 ani, dintre care 21 s-au vindecat complet.

Copiii au primit doze mici de făină de arahide, amestecată în iaurt, pentru a-şi construi o toleranţă naturală a organismului faţă de acest aliment. La începutul testului, ei au primit zilnic o doză minusculă, echivalând cu a 400-a parte dintr-o arahidă, această cantitate fiind cu mult sub limita declanşării unei reacţii alergice. Doza zilnică a fost crescută treptat, până când acei copii au putut să mănânce fără a se afla în pericol echivalentul a cinci arahide pe zi. Unii dintre ei au ajuns chiar şi la echivalentul a 12 arahide pe zi.

Cercetătorii britanici consideră că acest tratament bazat pe făina de arahide a reuşit să "reeduce" sistemul imunitar deficient al copiilor alergici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tratament eficient împotriva alergiei la arahide, disponibil peste cel mult trei ani.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tratament eficient împotriva alergiei la arahide, disponibil peste cel mult trei ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei