Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindromul morţii subite a sugarului ar putea fi provocat de o anomalie a creierului

Sindromul morţii subite a sugarului (SMSS) - care afectează copiii cu vârste sub un an şi este un fenomen pentru care medicii nu au găsit încă o explicaţie exactă - ar putea fi provocat de o anomalie a creierului - deficitul de serotonină, potrivit unui studiu publicat de The Independent.
Cercetătorii de la Spitalul pentru copii din Boston au descoperit că sugarii care au murit subit în timpul somnului aveau în creier un nivel mai scăzut al neurotransmiţătorului serotoninei şi al enzimei care ajută această substanţă să ajungă în sânge.
Mai precis, bebeluşii aveau mai puţini receptori de serotonină în sânge, potrivit cercetării publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA).
Anomaliile au fost descoperite în partea inferioară a creierului, în bulbul rahidian.
Serotonina şi modul în care este procesată în creier ajută la coordonarea respiraţiei, tensiunii arteriale, sensibilităţii la dioxid de carbon şi temperatură, dar şi a ritmului cardiac.
Copiii care suferă din cauza acestor anomalii pot muri subit în timpul somnului pentru că aceste funcţii nu pot fi controlate de sistemul nervos.
Dacă copilul suferă de un deficit de serotonină sau doarme pe burtă, fiind expus riscului de a inspira aerul pe care-l expirase anterior, sistemul lacunar din bulbul rahidian ar putea să nu poată detecta problema şi "transmite" copilului să acţioneze.
Printre teoriile care încearcă să explice SMSS este aceea că bebeluşii nu sunt capabili să producă o reacţie imună potrivită la bacteriile care se găsesc în căile respiratorii superioare.
Pentru a se evita SMSS, medicii recomandă culcarea bebeluşului pe spate, utilizarea unor saltele mai dure, evitarea culcării în acelaşi pat a doi copii, precum şi renunţarea la fumat pe timpul sarcinii sau în preajma copilului.
O altă explicaţie posibilă ar fi că anumiţi bebeluşi au o predispoziţie genetică pentru SMSS, iar infecţiile şi toxinele bacterieme ar putea provoca o reacţie inflamatorie excesivă, fatală, au indicat într-un studiu anterior specialiştii de la Fundaţia britanică pentru studierea SMSS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindromul morţii subite a sugarului ar putea fi provocat de o anomalie a creierului.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindromul morţii subite a sugarului ar putea fi provocat de o anomalie a creierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei