Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2010 - Anul XV, nr. 29 (4320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Altitudinile de peste 2.000 de metri stimulează pierderea kilogramelor în exces

Altitudinile de peste 2.000 de metri le ajută pe persoanele supraponderale să piardă din kilogramele în exces şi să se menţină la noua greutate corporală timp de mai multe săptămâni, potrivit unui studiu german publicat joi de ediţia online a revistei Obesity, informează AFP.
Echipa de cercetători coordonată de Florian Lippl, de la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen, a studiat efectul avut asupra a 20 de bărbaţi obezi o săptămână de vacanţă petrecută la o altitudine de 2.650 de metri. Bărbaţii aveau, în medie, o vârstă de 55,7 ani şi un IMC (indice al masei corporale) de 33,7. Indicele de masă corporală este raportul dintre greutatea unei persoane împărţită la pătratul înălţimii acesteia. Persoanele normale au un IMC cuprins între 18,5 şi 24,9, cele supraponderale între 25 şi 29,9, iar cele obeze, peste 30.
Experimentul nu a inclus nici o altă modificare a stilului de viaţă în ceea ce priveşte exerciţiile fizice sau regimul alimentar.
La finalul acestei săptămâni petrecute la mare altitudine, cercetătorii au remarcat o pierdere în greutate a voluntarilor, o scădere a consumului zilnic de alimente şi o ameliorare semnificativă a nivelului tensiunii arteriale. Aceste efecte erau încă prezente la patru săptămâni de la revenirea voluntarilor la altitudini mai joase.
Potrivit cercetătorilor, scăderea în greutate este, în principal, o consecinţă a unei creşteri a metabolismului de bază, care corespunde cheltuielilor energetice ale organismului aflat în stare de repaus, deja remarcată cu ocazia unor studii anterioare efectuate la mari altitudini, dar şi unei reduceri a cantităţii zilnice de alimente consumate.
Scăderea apetitului este un simptom frecvent întâlnit în cazul "răului de munte", însă pofta de mâncare poate fi influenţată de numeroşi alţi factori, precum dinamica de grup.
Cercetătorii au constatat o creştere a concentraţiei de leptină, un hormon a cărui activare determină o scădere a apetitului. Concentraţia mai mică de oxigen de la înălţimi mari s-ar putea afla la originea acestei creşteri a concentraţiei de leptină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Altitudinile de peste 2.000 de metri stimulează pierderea kilogramelor în exces.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Altitudinile de peste 2.000 de metri stimulează pierderea kilogramelor în exces0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei