Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stresul, cauza celor mai multe consultaţii la medicul de familie şi a accidentelor de muncă - raport

Aproape 80% dintre consultaţiile date de medicii generalişti sunt motivate de simptome legate de stres, 25% din morbiditatea cardiovasculară este atribuită acestei maladii, iar mai mult de 60% dintre accidentele de muncă sunt cauzate tot de stres, potrivit unui studiu european, lansat şi în România.
De asemenea, 50-60% din absenteismul la locul de muncă este legat de stresul ocupaţional.
"Din nefericire, stresul de la locul de muncă este frecvent adus şi în spaţiul personal/familial cu efecte negative asupra relaţiei de cuplu, a calităţii şi timpului acordat copiilor. Uneori, consecinţele sunt dramatice, divorţuri, violenţă domestică, tulburări emoţionale şi de comportament ale copiilor", se mai spune în raportul prezentat, marţi, într-un comunicat de compania Medicover.
Foarte expuse efectelor nocive ale stresului de la locul de muncă sunt, în special, mamele care lucrează şi cele singure.
Stresul organizaţional creşte de la 40 la 67% la femeile fără copii în comparaţie cu cele care au copii.
"Deşi consecinţele stresului la locul de muncă sunt multiple şi severe, oamenii înşişi rămân de fapt sursa de depăşire a obstacolelor, primii paşi fiind recunoaşterea problemelor, acceptarea discutării lor în cadrul organizaţiei şi recunoaşterea necesităţii schimbării. În activitatea profesională, performanţa este strâns legată de stresul pozitiv, iar responsabilitatea unui bun manager este crearea de factori stresori pozitivi pentru echipa sa", a precizat sursa citată.
Acelaşi raport arată că, în perioada de criza economică pe care o traversăm, stresul la locul de muncă a crescut simţitor, astfel încât soluţiile de management adecvat al stresului devin o prioritate în cadrul organizaţiilor.
"Importanţa adresării corecte a stresului la locul de muncă a fost recunoscută de Uniunea Europeană în ultimii ani, astfel încât un procent de 9,6% din PIB-ul UE este alocat metodelor de contracarare a stresului ocupaţional", a adăugat sursa citată.
Pornind de la acest studiu, Medicover organizează în luna februarie o serie de evenimente medicale, primul având tema "Învaţă să foloseşti stresul eficient". Seminariile se adresează specialiştilor de resurse umane din cadrul marilor companii multinaţionale şi locale.
Prezentările vor fi susţinute de către medicii din cadrul Medicover şi vor fi completate cu date statistice, discutarea aspectelor concrete cu care se confruntă departamentele de resurse umane şi expunerea de soluţii posibile.
Seria seminariilor va aborda şi tematici de larg interes precum cancerul de col uterin, nutriţie sănătoasă şi lifestyle, programe adjuvante antifumat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stresul, cauza celor mai multe consultaţii la medicul de familie şi a accidentelor de muncă - raport.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stresul, cauza celor mai multe consultaţii la medicul de familie şi a accidentelor de muncă - raport0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stres trimis de
(27 ian 2010, 12:55:58
cel mai mare stres este atunci cind stai la medicul de familie, la usa, si astepti cite 2-3 ore pt. un consult, o reteta, o trimitere la un alt cabinet de specialitate.....se mai mira medicii de ce vin f.multi bolnavi direct la spital la urgente, de groaza asteptatului la usa medicului de familie, care, bineinteles are si el dreptate , sunt f.multi bolnavi, fara rabdare, cu urgente,etc......ar fi f.bine sa fim programati, pe ore, sa nu asteptam atit de mult.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei