Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindromul picioarelor neliniştite, asociat cu disfuncţiile erectile

Sindromul picioarelor neliniştite şi disfuncţiile erectile, două maladii care par să nu aibă nici o legătură, cu excepţia faptului că fac obiectul unor intense campanii publicitare ale companiilor farmaceutice, ar putea fi totuşi asociate, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Sleep.
Bărbaţii în vârstă care suferă de sindromul picioarelor neliniştite (Restless legs syndrome/ RLS) în timpul nopţii sunt de două ori mai predispuşi să sufere disfuncţii erectile decât bărbaţii în vârstă care nu au acest sindrom.
Medicul Xiang Gao de la Harvard School of Public Health din Boston, coordonatorul studiului, a monitorizat peste 23.000 de stomatologi, medici oftalmologi, medici veterinari şi alţi profesionişti din industria medicală, care participă la diverse studii medicale la intervale regulate de timp.
Între anii 2000 şi 2004, medicii americani le-au cerut voluntarilor să îşi evalueze capacitatea erectilă pe o scară de la 1 la 5. În anul 2002, toţi participanţii la acest studiu au răspuns unor întrebări legate de simptomele sindromului picioarelor neliniştite. Nici unul dintre voluntari nu suferea de diabet sau de artrită, două maladii care sporesc riscul de declanşare a acestui sindrom.
Aproximativ 4% dintre voluntari (944) au raportat simptome RLS. Aceşti bărbaţi aveau o vârstă medie de 70 de ani, iar cei care nu prezentau aceste simptome erau, în medie, cu doi ani mai tineri ºi făceau mai multe exerciţii fizice.
Dintre pacienţii care au raportat simptome RLS, mai mult de jumătate (53%) au raportat şi prezenţa unor disfuncţii erectile, comparativ cu 40% din grupul pacienţilor care nu sufereau de sindromul picioarelor neliniştite.
Cercetătorii au descoperit, totodată, că disfuncţiile erectile variau cu severitatea simptomelor RLS. Bărbaţii care prezentau aceste simptome între cinci şi 14 nopţi pe lună erau cu 16% mai predispuşi în faţa riscului de a suferi de disfuncţii erectile, iar bărbaţii pentru care simptomele RLS se manifestau mai mult de 15 nopţi pe lună se confruntă cu un risc de declanşare a tulburărilor de erecţie cu 78% mai mare.
Vârsta, etnia, obezitatea şi fumatul nu au prezentat indicii semnificative asupra probabilităţii de existenţă a unei corelaţii între cele două maladii.
În timpul acestui studiu, medicii nu i-au întrebat pe voluntari dacă una sau ambele maladii au fost diagnosticate anterior începerii studiului, în timpul unor teste medicale specializate, ci doar dacă prezentau simptomele acestor boli. În opinia lui Thomas Pollmächer, directorul departamentului de sănătate mintală al spitalului din oraşul Ingolstadt (Germania), această omisiune reprezintă punctul slab al studiului.
"Problema acestui studiu constă în evaluarea mult prea estimativă a sindromului picioarelor neliniştite", a declarat Thomas Pollmächer, referindu-se la faptul că şi alte maladii pot fi confundate cu acest sindrom.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindromul picioarelor neliniştite, asociat cu disfuncţiile erectile .
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindromul picioarelor neliniştite, asociat cu disfuncţiile erectile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei