Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antidepresivele, prea puţin eficiente în cazul depresiilor uşoare şi moderate

Medicamentele antidepresive par să aibă efecte foarte limitate împotriva depresiilor uşoare şi moderate, fiind eficiente doar în cazul stărilor depresive grave, potrivit unui studiu recent, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP.
Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite ale Americii, coordonată de medicul Jay Fourier.
Cercetătorii americani au realizat o meta-analiză a datelor provenind de la şase studii clinice ample, în cadrul cărora au fost comparate mai multe tipuri de medicamente antidepresive, în timp ce o parte dintre voluntari au primit placebo. Unele cazuri au necesitat spitalizare, altele nu.
"Efectele reale ale tratamentelor cu antidepresive, în raport cu cele bazate pe placebo, au fost inexistente sau neglijabile, pentru pacienţii care sufereau de depresii lejere şi mai puţin pronunţate, fiind însă foarte puternice în cazul pacienţilor suferind de depresii foarte grave", a explicat Jay Fournier.
"Faptul că pacienţii trebuie să sufere de depresii foarte grave pentru ca antidepresivele să fie cu adevărat eficiente este concluzia cea mai surprinzătoare care a reieşit din meta-analiza noastră, cu atât mai grav fiind faptul că celor mai mulţi dintre pacienţii care suferă de depresii lejere sau moderate le sunt prescrise cu regularitate aceste medicamente", au adăugat autorii studiului.
Medicii, autorităţile în domeniu şi consumatorii nu sunt, poate, conştienţi de faptul că eficacitatea unor medicamente este în mare parte stabilită pe baza unor teste clinice care au fost efectuate exclusiv pe subiecţi care sufereau de cele mai grave forme de depresie, au explicat cercetătorii americani.
Acest detaliu important este omis din mesajele de promovare comercială a acestor medicamente.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antidepresivele, prea puţin eficiente în cazul depresiilor uşoare şi moderate.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antidepresivele, prea puţin eficiente în cazul depresiilor uşoare şi moderate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei