Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2009 - Anul XIV, nr. 302 (4288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noi molecule eficiente în combaterea cancerului pulmonar, descoperite de cercetătorii americani

Noi molecule, testate pe şoareci cu rezultate promiţătoare în combaterea cancerului pulmonar şi în special a formelor de cancer devenite rezistente la tratamentele actuale, au fost descoperite de cercetătorii americani din Boston, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, informează AFP.
Concluziile acestui studiu, realizat de o echipă de specialişti coordonată de Janne Pasi, de la Dana Farber Cancer Institute din Boston (SUA), vor fi publicate în numărul din 24-31 decembrie al revistei britanice Nature.
Noile molecule, inhibitori de enzime intracelulare implicate în diviziunea celulară, au permis încetinirea ritmului de creştere a tumorilor bronho-pulmonare ale şoarecilor incluşi în acest experiment.
Cercetătorii americani au realizat aceste teste pe tumori cunoscute sub denumirea de "macrocelulare" (carcinom cu celule mari, adenocarcinom şi carcinom epidermoid), care reprezintă 70%-80% din totalul cancerelor bronhopulmonare. În schimb, forma mai puţin frecventă (20%-25%) a cancerelor bronhopulmonare este cea "microcelulară".
Dintre cancerele pulmonare cele mai frecvente, unele tipuri prezintă mutaţii care antrenează activarea permanentă a unei proteine speciale - factorul de creştere epidermică.
Medicamentele care blochează receptorul acestui factor sunt utile, însă mutaţiile genetice se pot declanşa la nivelul tumorilor, putând să determine o rezistenţă la tratamentul primit de pacient.
Noul tip de inhibitori ai factorului de creştere epidermică, identificat de Janne Pasi, vizează exact aceste mutaţii. Noile molecule, car par promiţătoare, blochează în mod selectiv acest receptor, indiferent dacă mutaţia este prezentă de la început în tumoare sau dacă ea apare pe parcurs.
Cercetătorii americani speră că aceste molecule vor fi mai eficiente şi mai bine tolerate decât actuala grupă de inhibitori, din care fac parte Iressa şi Tarceva.
Medicamentele Iressa, produs de AstraZeneca, şi Tarceva, produs de Roche, sunt inhibitori de enzime ale receptorului factorului de creştere epidermică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi molecule eficiente în combaterea cancerului pulmonar, descoperite de cercetătorii americani.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi molecule eficiente în combaterea cancerului pulmonar, descoperite de cercetătorii americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei