Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2009 - Anul XIV, nr. 295 (4281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mariajul, benefic pentru sănătate

Mariajul este benefic pentru sănătate, potrivit concluziilor unui studiu internaţional realizat de cercetătorii neozeelandezi, care a demonstrat că relaţiile maritale contribuie la scăderea riscului de declanşare a depresiei şi a stării de anxietate, informează AFP.
Acest studiu a fost efectuat pe un eşantion alcătuit din 34.500 de persoane din 15 ţări, a explicat Kate Scott, psiholog la Universitatea Otago din Noua-Zeelandă.
"Studiul nostru a demonstrat că relaţiile maritale aduc multe binefaceri sănătăţii mentale a bărbaţilor şi femeilor şi că durerile şi perturbaţiile provocate de încheierea unei uniuni îi face pe oameni mai vulnerabili în faţa tulburărilor mintale", a declarat Kate Scott.
Despărţirea, divorţul şi văduvia accentuează riscurile de apariţie a unor probleme mintale precum depresia, la bărbaţi, şi abuzul de alcool şi de medicamente la femei.
"Mariajul este la fel de benefic pentru bărbaţi ca şi pentru femei, în termeni de sănătate mintală. Până în prezent, se credea că aceste uniuni erau mai avantajoase pentru bărbaţi decât pentru femei", a adăugat aceeaşi sursă.
Potrivit acestui studiu, bărbaţii sunt mai puţin expuşi decât femeile în faţa riscului de depresie în timpul primei lor căsătorii. Acest fenomen ar putea fi explicat prin faptul că femeile au tendinţa să se muleze mai mult în rolul soţiei tradiţionale, în timpul primei lor căsătorii.
Mariajul reduce, totodată, riscul de alcoolism şi de consum abuziv de medicamente, mai mult în cazul femeilor decât al bărbaţilor. Fenomenul ar putea fi explicat prin faptul că femeile reduc considerabil cantitatea de alcool consumată în timpul sarcinii şi îşi menţin acest comportament atât timp cât copiii lor sunt tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mariajul, benefic pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mariajul, benefic pentru sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei