Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frica de injecţii poate fi învinsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru persoanele care se tem de injecţii, chiar şi simplul gând că acul unei seringi intră sub piele poate provoca reacţii violente, care se manifestă prin plâns sau printr-o frică iraţională.
Potrivit experţilor din domeniul sănătăţii, această teamă nejustificată de injecţii ar putea fi un element care afectează procesul de vaccinare împotriva gripei şi, mai ales, împotriva virusului pandemic AH1N1.
Din acest motiv, oamenii de ştiinţă au elaborat o listă cu câteva metode ce pot reduce teama şi durerea simţite în timpul vaccinării. „Oamenii îşi fac griji în ceea ce priveşte vaccinarea din mai multe motive, însă durerea simţită şi teama de ace şi injecţii sunt de multe ori bariere care nu pot fi depăşite şi care afectează vaccinarea”, a explicat psihologul canadian Christine Chambers.
„Putem spune că persoanele care suferă de anxietate sunt cel mai mult predispuse la a se teme de consecinţele şi efectele secundare asociate vaccinării”, a adăugat psihologul.
Fiind îngrijorată de faptul că există foarte mulţi pacienţi care refuză să se imunizeze împotriva virusului AH1N1 din cauza fricii lor de injecţii, Christine Chambers a ţinut să dea asigurări că există lucruri simple care pot fi făcute pentru a reduce durerea pacientului.
În primul rând, psihologul le recomandă celor care suferă de această fobie să aplice un unguent sau un plasture anestezic cu 30-60 minute înainte de a face vaccinul. Astfel, ei nu vor simţi nici un fel de durere. Altă idee ar fi distragerea atenţiei. Se pare că această metodă, aplicată în special în cazul copiilor, dă rezultate pozitive nebănuite. Cu alte cuvinte, atunci când vă luaţi inima în dinţi să vă vaccinaţi, nu faceţi atâta caz de injecţia propriu-zisă. Mergeţi la doctor împreună cu un prieten sau, pentru a nu fi atent la conversaţiile pe teme medicale care se poartă în sala de aşteptare, luaţi-vă o carte sau ipod-ul, pentru a vă detaşa de ceea ce se întâmplă în jur.
Puteţi încerca să vă liniştiţi practicând exerciţii de respiraţie de relaxare. Dacă muşchii sunt încordaţi, injecţia va durea şi mai mult, prin urmare, este recomandaţi să respiraţi adânc şi să vă relaxaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frica de injecţii poate fi învinsă.
 Vizualizări articol: 1811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Frica de injecţii poate fi învinsă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei