Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Morfina ar putea favoriza răspândirea cancerului în organism

Morfina, un medicament folosit de obicei pentru a alina durerea la pacienţii diagnosticaţi cu cancer, ar putea favoriza extinderea bolii în organism, potrivit rezultatelor unor teste efectuate în laborator, în SUA, relatează bbc.co.uk.
Morfina, care este un opioid, este prescrisă frecvent pacienţilor diagnosticaţi cu cancer pentru a alina durerile provocate de tumori sau de o operaţie.
Potrivit cercetătorilor americani, analgezicul favorizează, totodată, dezvoltarea a noi vase sangvine, care asigură circulaţia oxigenului şi nutrienţilor, dar şi răspândirea tumorii. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare înainte de a fi modificat tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, potrivit Cancer Research UK.
Cercetătorii americani au prezentat studiul la o întrunire a American Association for Cancer Research la Boston (SUA). Ei au spus şi că ar fi găsit un medicament care combate efectul nociv al morfinei, fără a afecta însă proprietăţile analgezice ale acesteia.
Metilnaltrexona (bromura de metilnaltrexonă), un medicament menit să elimine unul dintre efectele adverse ale analgezicelor resimţite de bolnavii de cancer, a primit aprobarea de a fi comercializat în SUA de la United States Food and Drug Administration (FDA), pe 24 aprilie 2008. El este utilizat pentru tratarea afecţiunilor intestinale apărute ca urmare a folosirii opioidelor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morfina ar putea favoriza răspândirea cancerului în organism .
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morfina ar putea favoriza răspândirea cancerului în organism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei