Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilitatea mamografiilor anuale înainte de vârsta de 50 de ani, contestată în SUA

Serviciile federale americane pentru sănătate au contestat, printr-o recomandare emisă luni, utilitatea mamografiilor anuale în depistarea cancerului mamar la femeile în vârstă de 40 - 49 de ani, recomandând doar examene de acest tip bianuale, începând cu vârsta de 50 de ani, informează AFP.
Serviciile pentru medicină preventivă din Statele Unite (Preventive Services Task Force/ USPSTF) consideră că "decizia de a efectua o mamografie o dată la doi ani înainte de împlinirea vârstei de 50 de ani ar trebui să fie una personală".
Agenţia americană a examinat datele medicale colectate de la 600.830 de femei în vârstă de 40 de ani care au recurs la aceste examene medicale în perioada 2000 - 2005. Concluzia specialiştilor americani a fost că există "doar o certitudine moderată în ceea ce priveşte teoria potrivit căreia beneficiile (mamografiilor - n.r.) ar depăşi inconvenientele".
Studiul pune în evidenţă erorile comise în timpul acestor examinări medicale, care conduc uneori la un supra-diagnostic, determinând efectuarea unei intervenţii chirurgicale care nu este necesară, sau care, alteori, nu detectează cancerul.
Într-o anchetă precedentă publicată la începutul lunii, Agenţia pentru medicină preventivă susţinea că, pentru un procent cuprins între 10% şi 20% dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar, tumorile nu au fost detectate în timpul mamografiei. Aceeaşi agenţie americană subliniază că acelaşi procent din totalul leziunilor care au fost considerate tumori canceroase erau de fapt tumori benigne.
Cancerul mamar este al doilea factor de mortalitate în rândul femeilor din Statele Unite. În 2008, 182.460 de femei au fost diagnosticate cu un cancer invaziv, iar 67.770 cu tumori neinvazive. Numărul total al victimelor a fost de 40.480.
Riscul ca o femeie să se îmbolnăvească de cancer mamar este de 1 din 69 la 40 de ani, de 1 din 38 la 50 de ani şi de 1 din 27 la 60 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilitatea mamografiilor anuale înainte de vârsta de 50 de ani, contestată în SUA.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilitatea mamografiilor anuale înainte de vârsta de 50 de ani, contestată în SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei