Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2009 - Anul XIV, nr. 265 (4251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sportul în exces afectează fertilitatea femeilor

Sportul în exces poate să provoace o scădere dramatică a şanselor femeilor de a avea copii, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii norvegieni, informează dailymail.co.uk.
Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că femeile care practică sportul intensiv sunt de trei ori mai predispuse să aibă probleme legate de fertilitate.
Deşi toţi cercetătorii sunt de acord cu teoria potrivit căreia un anumit volum de exerciţii fizice are efecte benefice evidente asupra stării de sănătate, o parte dintre ei consideră totuşi că sportul în exces secătuieşte organismul de energia necesară unei sarcini reuşite.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea de ştiinţe şi tehnologie din Norvegia, pe un eşantion alcătuit din 3.000 de femei.
Opinia publică cunoştea deja cazurile multor atlete de elită care au întâmpinat probleme în a rămâne însărcinate, dar şi alte femei care şi-au forţat limitele fizice au fost afectate de o scădere a fertilităţii.
Voluntarele au fost chestionate în legătură cu frecvenţa, durata şi intensitatea programelor lor de exerciţii fizice, între anii 1984 şi 1986.
Într-o perioadă de monitorizare care s-a întins pe zece ani, cercetătorii norvegieni au ţinut evidenţa sarcinilor avute de aceste femei.
După ce specialiştii au luat în considerare şi alţi factori, precum vârsta, greutatea corporală, starea civilă şi fumatul, cifrele au relevat faptul că femeile care au practicat cele mai intense programe de exerciţii fizice se confruntau cu un risc de infertilitate de trei ori mai mare comparativ cu femeile care au preferat un regim sportiv moderat.
Femeile tinere par să fie cele mai vulnerabile în faţa acestui risc. Din grupul femeilor mai tinere de 30 de ani, care s-au antrenat cel mai intens, 25% nu au putut să rămână însărcinate în timpul primului an de încercări, comparativ cu media naţională norvegiană, care abia trece de 7%.
În orice caz, efectele negative ale programului zilnic de antrenament nu par să fie permanente. Cele mai multe dintre femeile care s-au antrenat intensiv la mijlocul anilor 1980 au reuşit să devină mame în anii 1990.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportul în exces afectează fertilitatea femeilor .
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sportul în exces afectează fertilitatea femeilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei