Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stil de viaţă

Cum ne modificăm stările psihice

În rândurile următoare veţi descoperi că fiziologia este cel mai eficace instrument pe care îl avem la îndemână pentru a schimba imediat o stare interioară.
Fiziologia şi reprezentările interioare sunt strâns legate între ele. Schimbând una dintre ele, o schimbi imediat şi pe cealaltă.
Dacă vă modificaţi starea interioară într-o clipă, modificaţi automat şi fiziologia, adică postura corporală, respiraţia, tonalitatea vocii, expresia feţei, felul cum vă mişcaţi, etc. Totul se va transforma.

 

Transformaţi o stare negativă într-una pozitivă

Vă puteţi simţi epuizaţi doar schimbându-vă reprezentările interioare în aşa fel încât ele să transmită creierului mesaje ce indică starea de epuizare. Nu este dificil să vă daţi seama de particularităţile posturii dumneavoastră, când sunteţi epuizaţi. Privirea nu poate fi focalizată mult timp pe ceva anume şi de cele mai multe ori e orientată către în jos, ori e pierdută în depărtare. Spatele este curbat în faţă, umerii sunt căzuţi, respiraţia este slabă şi superficială.
Din fericire, la fel de uşor cum se poate genera o stare negativă, tot atât de uşor o putem metamorfoza, transformând-o pozitiv. Cum? Atunci când sunteţi trişti şi simţiţi că totul merge prost, nu trebuie decât să vă îndreptaţi spatele, să trageţi umerii înapoi, să inspiraţi adânc, abdominal şi să priviţi în sus. Veţi realiza cu uimire că aproape că nu mai puteţi fi trişti. Simultan, vizualizaţi-vă câteva minute, plini de vitalitate, voioşi, energici, cu o mimică şi o postură corespunzătoare.

 

Jurnal de analiză a stărilor interioare

Pentru a vă modifica stările interioare este necesar să vă conştientizaţi şi să vă notaţi zilnic, atât stările interioare cât fiziologia asociată lor. Analizaţi cele consemnate după câteva zile şi orientaţi-vă pentru început către două dintre asocierile negative care se repetă cel mai des şi vă incomodează cel mai mult. Schematizaţi mai întâi pe hârtie o descriere atât a stărilor interioare ce vreţi să le generaţi ca înlocuitor, cât şi a fiziologiei corespunzătoare. Analizaţi-le din nou şi memoraţi-le prin vizualizări repetate, apoi urmăriţi ca pe parcursul zilei să identificaţi apariţia şabloanelor negative şi înlocuirea lor cu noile modele.
Notaţi într-un jurnal strategia de lucru, şabloanele de înlocuit şi cele înlocuitoare, rezultatele obţinute cât şi obstacolele întâlnite.
Este necesar să perseveraţi câteva luni în procesul de consolidare a stărilor interioare generate şi a fiziologiei corespunzătoare lor. Succes !!!


Mihai Marius MOISOIU
Psiholog
Telefon : 0753937223
www.nearyou.eu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ne modificăm stările psihice.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cum ne modificăm stările psihice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Draga Redactie... trimis de
( 6 nov 2009, 15:29:17
Va rog sa schimbati poza domnului Moisoiu..sunt sigur ca are si poze mai bune. Asta ma face sa citesc articolele dumnealui cu o stare de discomfort. Am mai spus-ohappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei