Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tratament injectabil, benefic împotriva sforăitului

Injecţiile cu tetradecil de sodiu făcute în bolta palatină au efecte pozitive nepreţuite asupra pacienţilor care sforăie, dar şi asupra partenerilor de viaţă ai acestora, informează dailymail.co.uk.
Această procedură, care costă doar 5 euro, constă în injectarea unui compus chimic denumit tetradecil de sodiu în bolta palatină. Această substanţă acţionează ca un agent de întărire care stopează vibraţiile ţesutului moale din partea din spate a gurii. Acest tratament este uşor de aplicat, injectarea durând doar două minute.
O echipă de medici coordonată de Hadi Al-Jassim a tratat circa 400 de pacienţi din Liverpool cu ajutorul acestei substanţe injectabile, considerată o alternativă viabilă la o intervenţie chirurgicală destul de dureroasă.
Medicul Hadi Al-Jassim, specialist ORL la Southport Hospital şi Ormskirk NHS Trust, a declarat: "Aşa cum ştie toată lumea, sforăitul provoacă probleme majore pacienţilor şi partenerilor lor de viaţă. În cele mai multe cazuri, bărbaţii sunt cei care sforăie, iar partenerele lor suferă din cauza lipsei de somn - deşi, în realitate, şi femeile sforăie. Sunt încântat de acest nou tratament, deoarece până la el nu a existat nici un alt tratament eficient, în afară unei anumite intervenţii chirurgicale".
Această intervenţie chirurgicală este foarte dureroasă, iar perioada de convalescenţă durează câteva săptămâni. Cei mai mulţi dintre pacienţi decid să nu facă această operaţie, deoarece nu pot să îşi ia atât de multe zile libere de la serviciu sau pentru că starea lor de sănătate nu este suficient de bună pentru a suporta această intervenţie.
După injecţia cu tetradecil de sodiu, însă, pacienţii pot să meargă direct acasă şi au voie să mănânce după aproximativ o oră.
În opinia medicului Al-Jassim, "noua injecţie va ajuta 70% din totalul persoanelor care sforăie şi a uşurat deja viaţa multor pacienţi". Injecţia a fost eficientă chiar şi pentru persoanele care nu s-au "vindecat" complet şi sforăie în continuare, aceşti pacienţi raportând că dorm mai bine şi că se trezesc dimineaţa simţindu-se mult mai odihniţi ca în trecut.
Această injecţie poate fi făcută de cel mult trei ori pe an, însă cei mai mulţi dintre pacienţi au nevoie de o singură injecţie pe an.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tratament injectabil, benefic împotriva sforăitului.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tratament injectabil, benefic împotriva sforăitului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei