Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2009 - Anul XIV, nr. 256 (4242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terapii alternative

Cum tratăm migrenele

Migrenele sunt dureri foarte mari de cap, care pot fi, sau nu însoţite de greaţă, tulburări de vedere şi alte simptome.
Vă prezentăm în continuare o serie de remedii eficiente în combaterea lor:
Salcâmul – se prepară o infuzie din 2 linguriţe de frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă clocotită. Se lasă cana acoperită 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni pe zi.
Muşeţelul – ameliorează dezechilibrele sistemului nervos simpatic. Se realizează o infuzie din 2 linguriţe de flori la o cană cu apă clocotită. Se lasă cana acoperită timp de 20 de minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe stomacul gol. Sub formă de tinctură se administrează pe perioada crizei, 10-20 de picături diluate în apă.
Roiniţa – infuzie din o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 20 de minute, după care se strecoară. Se administrează 3 căni pe zi.
Lemn dulce - se consumă un macerat realizat din 1 linguriţă de rădăcină ce se lasă să infuzeze în o cană cu apă clocotită timp de 15 minute. Se consumă 1-2 căni pe zi.
Spilcuţa – infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. După perioada de infuzare care durează 15 minute se pot consuma până la 2 căni pe zi (precauţii – nu se administrează în timpul sarcinii).
Coaja de salcie – se consumă 2 căni de ceai pe zi din coajă mărunţită ce se realizează din o lingură de coajă la o cană de apă clocotită. Infuzarea durează 20 de minute.
Rozmarinul – se consumă sublingual 4 grame pe zi, administrate câte un gram din 6 în 6 ore (se ţine pulberea din plantă sub limbă timp de 20 de minute după care se înghite cu apă plată – nu se bea şi nu se mănâncă nimic cu 20 de minute înainte şi după administrare ).
Ginko biloba – se amestecă frunzele făcute pulbere cu miere de albine şi se administrează 4 linguriţe pe zi.
Fumăriţa - se prepară o infuzie slabă din 3 grame de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Se infuzează 3 minute. Se beau 2 căni pe zi (doar sub supraveghere de specialitate).
Ghimbirul - rădăcina se taie în felii subţiri care se pun în strecurătoarea aşezată deasupra unui vas. Se toarnă apă fierbinte peste rădăcină şi după 10 minute ceaiul poate fi îndulcit cu miere polifloră.
Menta – se administrează sublingual, sub formă de pulbere, 4 grame pe zi, sau sub formă de macerat. (O lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă să infuzeze 10 minute. Se consumă 3 căni pe zi).
Pelinul – datorită gustului puternic amar, este indicat să fie utilizat în amestec cu alte plante aromate sub formă de ceai. Doza optimă este de o linguriţă la o cană de apă. Trebuie menţionat că pelinul se regăseşte şi în compoziţia bitterului românesc, acesta fiind de asemenea util în combaterea durerilor de cap.
Toate plantele prezentate, se pot consuma individual, sau sub formă de amestecuri ce pot fi achiziţionate din magazinele de specialitate.
Aceste informaţii se recomandă să fie utilizate doar la sfatul şi sub supravegherea unui specialist în terapii alternative


Mihai Marius MOISOIU

Terapeut – terapii alternative
E-mail: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum tratăm migrenele.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum tratăm migrenele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei