Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2009 - Anul XIV, nr. 250 (4236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Soluţii simple pentru oboseala psihică

Efortul prelungit la locul de muncă, combinat cu abuzul de cafea poate duce la instalarea unei stări de surmenaj şi oboseală cronică, care poate fi tratată cu ajutorul remediilor naturiste. Acestea nu dau dependenţă, sunt lipsite de contraindicaţii şi au o puternică acţiune de calmare şi de tonifiere asupra sistemului nervos.
Vă prezentăm în continuare câteva variante terapeutice :
Laptele - seara, cu o jumătate de oră înainte de culcare, beţi o cană mare de lapte cald, îndulcit cu o lingură de mere de albine de tei.
Hameiul - o lingură de conuri de hamei, uscate şi mărunţite, se adaugă la o cană de apă clocotită. Se menţine vasul acoperit timp de 15 minute, se strecoară şi se bea înainte de culcare (maxim o cană pe zi).
Cartoful - sucul proaspăt de cartof are calităţi calmante. Se foloseşte sucul proaspăt extras din tuberculi cruzi. Se bea, timp de 3 săptămâni, câte o jumătate de pahar cu 30 de minute înainte de micul dejun şi de prânz.
Mărarul - liniştea şi calmul pot reapare consumând de 3 ori pe zi câte un păhărel de infuzie de mărar (o linguriţă de seminţe măcinate de mărar, la o cană cu apă clocotită. Se infuzează 20 de minute, apoi se strecoară).
Păducelul - rădăcinile proaspete de păducel reprezintă un excelent somnifer natural. Acestea se dau pe răzătoare şi se consumă de 3 ori pe zi la interval de 4 ore. Sucul de rădăcină se consumă câte o jumătate de pahar înainte de culcare, iar infuzia se obţine din o linguriţă de plantă, peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, după care se strecoară şi se consumă cu 30 de minute înainte de culcare. Se realizează un amestec din părţi egale de flori de tei, flori de păducel, rădăcină de valeriană şi talpa gâştei. Se adaugă o lingură de amestec la o cană de apă clocotită, se fierbe în continuare amestecul timp de 3 minute, după care se bea îndulcit cu miere naturală de tei.
Rozmarinul – se pune o lingură de pulbere de frunze la o cană de apă clocotită. Se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2 căni de ceai pe zi.
Orzul verde - prezintă excelente calităţi tonifiante, sedative, relaxante. Se mănâncă zilnic, 2 linguri de orz încolţit sau se bea suc de orz verde (50 ml.), diluat cu apă, suc de mere sau suc natural din alte fructe. Se administrează dimineaţa şi seara, cu 30 de minute înainte de masă. Sucul de orz verde se obţine din plantele tinere (înainte de înspicare), imediat după ce au fost culese. Se spală şi se dau prin storcător, iar sucul extras se consumă nediluat. Macerat din o lingură de pulbere de orz verde la 100 ml de apă. Se lasă 4 ore, apoi se strecoară şi se consumă cu 30 de minute înainte de masă. În perioadele tensionate se pot consuma până la 3 doze pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara ). Orzul verde poate fi combinat cu succes în cadrul curelor cu răşină Mumio (2 comprimate pe zi), şi cu Spirulină (6-8 comprimate pe zi). Acestea vor asigura pe lângă efectul relaxant indus de celelalte plante o bună revitalizare şi detoxifiere.
Informaţiile prezentate mai sus, trebuie utilizate DOAR sub supravegherea unui terapeut specialist.

Mihai Marius MOISOIU

Terapeut - Terapii alternative
Telefon: 0753937223
E-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluţii simple pentru oboseala psihică.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Soluţii simple pentru oboseala psihică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei