Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bandaj cu gel, eficace în tratarea arsurilor de pe corp

Arsurile de pe corp se vindecă mai repede cu ajutorul unui nou tip de bandaj cu gel realizat de cercetătorii britanici, care acţionează ca "o a doua piele" şi reduce semnificativ riscul de infectare, informează dailymail.co.uk.
Acest gel ar putea să se dovedească revoluţionar în tratarea arsurilor şi a ulcerului diabetic. O vindecare rapidă a arsurilor contribuie şi la reducerea dimensiunilor cicatricelor.
Vindecarea plăgilor adânci şi a arsurilor se bazează pe procesul de regenerare a ţesuturilor atât în profunzime, cât şi la suprafaţă.
Bandajele clasice folosite pentru a proteja stratul epitelial inferior trebuie păstrate timp de trei săptămâni înainte ca pielea să crească la loc. Însă bandajele cu gel Smart Matrix grăbesc procesul de vindecare şi permit realizarea imediată a transplantului de piele.
Ele contribuie la reducerea riscului de infectare, iar pacientul va trebui să suporte doar o singură operaţie, în loc de două.
Acest tip de bandaj a fost creat de cercetătorii de la Restoration of Appearance and Function Trust (RAFT) din Middlesex (Marea Britanie). Amestecul de componente stimulează creşterea capilarelor sangvine care aprovizionează zona arsă sau rănită cu oxigen şi nutrimente.
Primele teste pe oameni ar putea începe în partea a doua a anului 2010, iar primele bandaje cu gel ar putea fi lansate pe piaţă în 2012.
Peste 100.000 de britanici, inclusiv zeci de mii de copii, sunt internaţi din cauza arsurilor în fiecare an, iar 30.000 dintre aceştia mor din cauza rănilor suferite.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bandaj cu gel, eficace în tratarea arsurilor de pe corp.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bandaj cu gel, eficace în tratarea arsurilor de pe corp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei