Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terapii alternative

Plante eficiente în tratarea răcelilor

Dincolo de puterea lor vindecătoare, plantele cu efect terapeutic sunt un tratament fără efecte secundare şi, lucru deloc de neglijat, ieftine şi la îndemâna oricui.
Vă prezentăm câteva plante eficiente în prevenirea şi tratarea cu succes a răcelilor ce apar frecvent în sezonul rece.
Cuişoarele - puteţi mesteca preventiv, de 4 ori pe zi, câte 2 cuişoare ce ajută la distrugerea germenilor patogeni.
Ghimbirul - este un bun antiinflamator. Rădăcina de ghimbir se macină şi se amestecă cu miere de albine de salcâm până se omogenizează. Se administrează la 15 minute după masă câte o linguriţă.
Scorţişoara - infuzia, se prepară dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră, în 250 ml de apă caldă. După 10 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.
Cimbrul – este eficient în combaterea tusei. Se poate prepara un sirop din cimbru, care are proprietăţi antimicrobiene, expectorante şi calmante - cană de apă clocotită se toarnă peste două linguri de cimbru uscat. Vasul se acoperă timp de 15 de minute apoi se strecoară infuzia şi se adaugă o ceşcuţă de miere, amestecând bine. Se administrează o linguriţă cu sirop pe zi.
Teiul - infuzia de tei calmează tusea şi are efect uşor sedativ.
Echinaceea - este o plantă cu efecte imunostimulatoare puternice. Infuzia se foloseşte chiar de la apariţia primelor simptome ale bolii şi se prepară dintr-o lingură de plantă şi 250 ml apă; doza recomandată este de 3 căni pe zi. O altă variantă de administrare este cea sub formă de tinctură, câte 20 de picături de 3 ori pe zi.
Răşina Mumio - creşte substanţial rezistenţa organismului în anotimpul rece, are efect imunostimulator (2 comprimate pe zi ).
Spirulina – are efect imunostimulator puternic, fiind indicat să se ţină cure de lungă durată (3-4 luni), care se reiau periodic.
Fructele de măceş - bogate în vitamina C, sunt indicate în combaterea răcelii. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de fructe mărunţite şi 250 ml apă clocotită şi se îndulceşte cu miere, după gust; se consumă 3 - 4 căni pe zi.
Socul - florile de soc, ajută la eliminarea excesului de mucus şi stopează înmulţirea viruşilor. Se consumă trei căni pe zi (o cană de ceai se prepară din o lingură de flori uscate la o cană de apă clocotită).
Bitterul suedez – poate fi folosit ca şi tratament de prevenţie pe toată durata sezonului rece (3 linguriţe pe zi într-o cană cu apă, curele se ţin cu pauze de 5 zile la fiecare 40 de zile).
Leurda – este un excelent antimicrobian, imunostimulator, purificator, dezinfectant, detoxifiant, se ţin cure de 3 luni cu 10 zile de pauză între ele).
Cătina – se utilizează fructele pentru proprietăţile lor extraordinare de întărire a imunităţii. Se pot administra proaspete sau infuzie din fructe uscate (3 căni pe zi). O altă variantă de utilizare, este aceea sub formă de ulei (20 de picături de 3 ori pe zi).
Tratamentele prezentate mai sus, trebuie utilizate doar sub supravegherea unui terapeut specialist.


Psiholog Mihai MOISOIU

Terapeut – terapii alternative
Psihologia muncii – psihologie organizaţională.
- psihologia transporturilor.
Trainer life style

E-mail: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plante eficiente în tratarea răcelilor.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plante eficiente în tratarea răcelilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei