Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul de cazuri de HIV/ SIDA, în creştere în toată Europa

Numărul bolnavilor infectaţi cu virusul HIV sau suferind deja de SIDA este în creştere în toată Europa, la fel ca şi numărul cazurilor de comportamente sexuale riscante, potrivit unui top al ţărilor care oferă cea mai bună îngrijire medicală în domeniu, în care România este pe ultimul loc.
Potrivit AFP, într-un clasament cuprinzând 29 de ţări - state din Uniunea Europeană, Norvegia şi Elveţia -, vizând respectarea normelor preventive, a accesului la îngrijirile medicale şi a drepturilor pacienţilor, trei mici state europene au ocupat primele trei poziţii: Luxemburg (1), Malta (2) şi Elveţia (2).
Marea Britanie a ocupat poziţia a noua, Franţa se situează pe poziţia a 12-a, Germania, pe locul al 13-lea, Spania, pe locul al 15-lea, iar Italia, pe poziţia a 27-a, devansând Grecia şi România, pe ultima poziţie din acest clasament al ţărilor care furnizează cele mai bune servicii medicale anti-HIV/ SIDA.
"Numărul persoanelor infectate cu virusul HIV a crescut în toate ţările UE, în timp ce bugetele alocate combaterii acestei maladii au fost reduse în mai multe state. Comportamentele sexuale riscante au devenit o practică tot mai frecventă", a explicat Beatriz Cebolla, coordonatoarea acestui studiu.
"Strategiile specifice mediului carceral sunt foarte puţin aplicate, în special în ţările din Europa de Est", a adăugat aceeaşi sursă.
În Franţa, de exemplu, trebuie făcute eforturi pentru introducerea unor programe destinate reducerii propagării bolii în închisori. În schimb, Franţa excelează în domeniul prevenirii maladiei.
În ceea priveşte România, un lucru pozitiv este faptul că a scăzut numărul cazurilor noi de persoane infectate cu HIV, în perioada 1999 - 2006. Totodată, România se numără printre ţările cu cea mai mică rată de infectare cu HIV.
"Nici un guvern nu pare să cunoască cu adevărat numărul de persoane infectate cu HIV" şi guvernanţii mai au foarte multe lucruri de făcut, a concluzionat Johan Hjertqvist, preşedintele organizaţiei Health Consumer Powerhouse, societatea suedeză care a realizat acest studiu.
La sfârşitul anului 2007, numărul persoanelor infectate cu HIV era estimat la 800.000 în Europa, în creştere cu 8% faţă de estimarea făcută în 2006. Numărul persoanelor care au murit din cauza maladiei SIDA a scăzut semnificativ, după introducerea pe scară largă a unor tratamente specifice, la mijlocul anilor 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul de cazuri de HIV/ SIDA, în creştere în toată Europa .
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul de cazuri de HIV/ SIDA, în creştere în toată Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei