Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tinerele din familii educate prezintă mai multe riscuri de a suferi de tulburări de alimentaţie

Tinerele care provin din familii educate şi care se descurcă foarte bine la şcoală sunt şi cele care prezintă cele mai mari riscuri de a suferi de tulburări de alimentaţie, din cauza presiunilor la care sunt supuse pentru a avea succes, informează cercetătorii suedezi, citaţi de Reuters.
Un studiu în timpul căruia au fost monitorizate peste 13.000 de femei născute în Suedia, în perioada 1952 - 1989, a stabilit că probabilitatea ca o tânără să ajungă să sufere de tulburări de alimentaţie, precum anorexia, şi să fie spitalizată din această cauză este direct proporţională cu nivelul de educaţie al bunicilor şi părinţilor.
Riscurile cresc şi în funcţie de notele luate de tinere la şcoală, au stabilit cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, într-un raport publicat în American Journal of Epidemiology.
"Este posibil ca aceste tinere să resimtă presiuni mai mari din partea familiilor, pentru a avea succes, ceea ce s-ar putea concretiza printr-o obsesie în a-şi controla alimentaţia şi greutatea", au menţionat cercetătorii, care au adăugat că este posibil ca fetele cu realizări remarcabile să aibă anumite trăsături de personalitate, cum ar fi perfecţionismul, care le face relativ vulnerabile la problemele de nutriţie.
Aceste trăsături "sunt şi mai importante când sunt combinate cu o părere proastă despre sine şi au un rol important în declanşarea anorexiei şi bulimiei nervoase", a declarat cercetătoarea Jennie Ahren-Moonga.
Majoritatea tinerelor care au participat la studiu nu au fost niciodată tratate pentru tulburări de alimentaţie, indiferent de gradul de educaţie al familiei sau de notele obţinute la şcoală, în timp ce doar 55 din cele 13.376 de participante au fost internate în spital în perioada realizării studiului.
Cercetătorii au precizat că rezultatele studiului nu au dovedit că un nivel mai mare de educaţie sau notele mai bune obţinute la şcoală generează probleme nutriţionale, ci că sugerează că fetele din familii cu un nivel mai mare al educaţiei prezintă mai multe probabilităţi să aibă astfel de probleme.
Astfel, fetele ai căror părinţi sunt absolvenţi de colegiu se confruntă cu riscuri de două ori mai mari să dezvolte tulburări de alimentaţie comparativ cu cele ai căror părinţi sunt absolvenţi de gimnaziu. Riscul este de şase ori mai mare în cazul fetelor ale căror bunici materne au făcut colegiul. În plus, fetele din primii ani de liceu (15 ani) care au note mari se confruntă cu riscuri de două ori mai mari de a ajunge la spital din motive care ţin de nutriţie decât cele care au rezultate slabe la şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerele din familii educate prezintă mai multe riscuri de a suferi de tulburări de alimentaţie.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerele din familii educate prezintă mai multe riscuri de a suferi de tulburări de alimentaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei