Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2009 - Anul XIV, nr. 223 (4209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interzicerea fumatului în locurile publice reduce numărul infarctelor cu o treime

Interzicerea fumatului în locurile publice poate reduce cu 36% numărul infarctelor, o dovadă în plus care vine în sprijinul ideii de a împiedica angajaţii să fumeze la locul de muncă, au anunţat cercetătorii americani, citaţi de Reuters.
Specialiştii recomandă extinderea interdicţiilor privind fumatul în locurile închise pentru a preveni infarctele şi a îmbunătăţi starea sănătăţii populaţiei în general.
Studiul aduce noi dovezi în sprijinul ideii că fumatul pasiv provoacă infarct şi că introducerea interdicţiilor în locurile publice şi la locul de muncă este ceva ce se poate face pentru a proteja populaţia, a declarat James Lightwood, de la Universitatea din California-San Francisco, al cărui studiu a fost publicat în Circulation.
Echipa specialistului a analizat date din alte 13 studii asupra efectelor interzicerii fumatului în locurile publice în SUA, Canada şi Europa.
Specialiştii au spus că numărul infarctelor a scăzut imediat după aplicarea interdicţiilor, cu 17% în primul an şi cu 36% după trei ani.
Lightwood a spus că studiile precedente nu au fost foarte clare în privinţa acestui subiect, dar analiza lor a indicat faptul că interzicerea fumatului în locurile publice are efect semnificativ asupra sănătăţii publice.
Profesorul David Goff, de la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord, a declarat că noul studiu sugerează că interzicerea fumatului în locurile publice poate reduce semnificativ şi costurile îngrijirilor medicale.
Potrivit Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor din Statele Unite, expunerea pe termen lung a nefumătorilor la fumul de ţigară poate creşte numărul cazurilor de maladii cardiace în rândul acestora, de la 25% la 30%.
Fumatul pasiv ucide anual, numai în SUA, circa 46.000 de persoane bolnave de maladii cardiace. Fumatul mai poate provoca apariţia mai multor tipuri de cancer, accidente vasculare, emfizem şi maladie pulmonară obstructivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interzicerea fumatului în locurile publice reduce numărul infarctelor cu o treime.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interzicerea fumatului în locurile publice reduce numărul infarctelor cu o treime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei