Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2009 - Anul XIV, nr. 222 (4208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La nivel global, peste 35 de milioane de persoane suferă de demenţă

Peste 35 de milioane de persoane vor suferi, la nivel global, în 2010, de maladia Alzheimer sau alte forme de demenţă, iar o parte dintre bolnavi nu va primi nici un tratament, potrivit unui raport publicat luni de Alzheimer\'s Disease International, informează Reuters.
Problema se înrăutăţeşte mai ales în ţările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare, unde există puţine facilităţi pentru diagnosticarea şi îngrijirea pacienţilor care suferă de diferite forme de demenţă, a indicat Alzheimer\'s Disease International, un grup care reprezintă asociaţiile de profil la nivel global.
"Acest raport şi studiile publicate anterior indică faptul că numărul bolnavilor care suferă de demenţă va creşte într-un ritm alarmant", spun specialiştii.
"La nivel global, circa 35,6 milioane de persoane vor suferi de demenţă în 2010. Potrivit estimărilor, numărul acestora va creşte de aproape două ori la fiecare două decenii, până la 65,7 milioane în 2030, respectiv 115,4 milioane în 2050", informează acelaşi raport.
"Această tendinţă este în principal o consecinţă a creşterii numărului de bolnavi din ţările cu venituri mici şi medii", spun autorii raportului.
În lume există puţine tratamente pentru ameliorarea stării de sănătatea a bolnavilor de Alzheimer, cea mai comună formă de demenţă, sau de alte tipuri de demenţe vasculare, provocate de blocarea arterelor din creier.
Medicamentele tradiţionale pot ameliora starea de sănătate a pacienţilor doar temporar, însă aceştia îşi pierd treptat memoria, capacitatea de a se orienta în spaţiu, de a înţelege lumea din jur şi de a avea grijă de ei. Specialiştii nu au descoperit până în prezent un tratament împotriva maladiei Alzheimer.
"Costurile tratamentelor împotriva demenţei cresc în multe dintre ţările cu venituri mici şi medii", indică raportul.
Documentul citează un studiu publicat în 2005 de Institutul Karolinska din Suedia, care estima că, la nivel global, suma anuală alocată tratării demenţei este de 315 miliarde de dolari, dintre care 227 de miliarde de dolari în ţările dezvoltate şi 88 de miliarde în ţările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare.
Acelaşi raport recomandă guvernelor să facă din diagnosticarea şi tratarea demenţei o prioritate în domeniul sănătăţii publice şi să dezvolte strategii naţionale pentru îngrijirea bolnavilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La nivel global, peste 35 de milioane de persoane suferă de demenţă.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La nivel global, peste 35 de milioane de persoane suferă de demenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei