Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2009 - Anul XIV, nr. 221 (4207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul cremelor împotriva îmbătrânirii, inversat în cazul femeilor tinere

Multe femei tinere folosesc diverse creme pentru a încetini procesul de îmbătrânire a tenului, însă aceste produse cosmetice au un efect inversat asupra pielii lor, cauzând accelerarea degradării acesteia, informează dailymail.co.uk.
Opinia publică a fost şocată în momentul în care celebra actriţă americană Scarlet Johansson declarase, atunci când avea doar 20 de ani: "Folosesc deja produse cosmetice împotriva îmbătrânirii. E greu să nu simţi presiunea, pentru că toată lumea e atât de frumoasă în Hollywood!".
Potrivit unui studiu recent, o treime dintre femeile sub 25 de ani folosesc cu regularitate produse cosmetice concepute pentru femeile trecute de 40 de ani. Mai mulţi experţi consideră însă că aceste tinere nu doar îşi cheltuiesc banii într-un mod inutil pe produse de care nu au nevoie, însă acestea pot avea efecte dăunătoare cu caracter permanent asupra pielii lor.
Cremele concepute pentru pielea îmbătrânită au o textură mai grea, iar atunci când sunt aplicate pe o piele tânără, pot să cauzeze o serie de probleme grave, a explicat Susan Mayou, consultant în dermatologie la Cadogan Clinic din Londra.
"Pacienţii cu eczeme care au folosit produse cosmetice prea grase suferă adeseori de o boală denumită «foliculită ocluzivă» - transpiraţia nu poate să iasă prin porii astupaţi, cauzând apariţia unor iritaţii de culoare roşie. Tinerii care folosesc aceste produse pot suferi de aceleaşi simptome", a declarat Susan Mayou.
Deşi aceste infecţii uşoare ale pielii au un caracter temporar şi pot fi vindecate, de regulă prin aplicarea unui antibiotic, atunci când tinerele femei folosesc creme cu o concentraţie ridicată de retinoide, derivate din retinol (o formă a vitaminei A), şi de AHA (compuşi din grupa acidului alfa-hidroxi, precum acidul glicolic sau acidul lactic), pot apărea o serie de probleme grave.
"Aceşti compuşi sunt incluşi în grupa produselor anti-îmbătrânire, deoarece ei conduc la distrugerea stratului superior al pielii, accelerând ritmul de regenerare al acesteia", explică dermatologul Nick Lowe.
În cazul pielii persoanelor în vârstă, beneficiile aduse de distrugerea intenţionată a stratului epitelial superior depăşesc efectele negative, deoarece ele accelerează refacerea celulară, un proces care încetineşte odată cu înaintarea în vârstă, conducând astfel la îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafaţa pielii.
În cazul pielii tinerilor, care este mai puţin elastică, aceste produse afectează funcţia naturală şi protectivă a pielii de reţinere a apei. Pielea tinerilor, în special cea de pe obraz, este mult mai sensibilă decât pielea persoanelor în vârstă şi reacţionează destul de rău în faţa ingredientelor agresive conţinute de aceste creme cosmetice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Efectul cremelor împotriva îmbătrânirii, inversat în cazul femeilor tinere.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Efectul cremelor împotriva îmbătrânirii, inversat în cazul femeilor tinere4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei