Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O femeie oarbă şi-a recuperat vederea după o operaţie de implantare a unui dinte în ochi

O femeie oarbă, în vârstă de 60 de ani, şi-a recuperat vederea graţie unei intervenţii chirurgicale ce a constat în implantarea unui dinte în ochi, au declarat, miercuri, medicii de la o clinică din Miami (SUA), care au realizat această operaţie, citaţi de AFP.
Realizată la Bascom Palmer Eye Institute din cadrul Universităţii Miami, această operaţie complicată a fost prima de acest tip efectuată în Statele Unite.
Pusă la punct în Italia, în anii 1960, de profesorul Benedetto Strampelli, tehnica numită "osteo-donto-keratoproteză" constă în implantarea unui dinte, în prealabil şlefuit şi găurit, în ochiul pacientului. Dintele, dar şi rădăcina lui, servesc ca suport pentru o lentilă optică.
Această tehnică este folosită numai "în cazul pacienţilor al căror organism a respins un transplant de cornee sau o cornee artificială, dar a căror structură internă a ochiului şi a nervului optic au rămas sănătoase", au declarat într-un comunicat medicii de la Bascom Palmer Eye Institute.
"Acestei paciente i-am implantat un canin", a explicat medicul Victor Perez, membru în echipa medicală care a efectuat operaţia.
"Abia aştept să îmi văd cei şapte nepoţi, pe care nu i-am văzut niciodată", a declarat fericita bunică, originară din statul american Mississippi, care a orbit în anul 2000, din cauza unei maladii grave, sindromul Stevens-Johnson, care distruge celulele superficiale ale ochiului.
Medicii i-au scos bandajele de deasupra ochilor în urmă cu două săptămâni şi, după câteva ore, pacienta putea deja să recunoască obiectele şi chipurile interlocutorilor. În prezent, ea poate să citească ziarele.
Până în prezent, acest tip de intervenţie chirurgicală putea fi efectuat doar într-un număr extrem de redus de clinici din Europa şi Asia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie oarbă şi-a recuperat vederea după o operaţie de implantare a unui dinte în ochi.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O femeie oarbă şi-a recuperat vederea după o operaţie de implantare a unui dinte în ochi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei