Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Între depresie şi mortalitatea în rândul bolnavilor de cancer există legătură

Bolnavii de cancer care suferă de depresie se confruntă cu un risc crescut de deces faţă de pacienţii cu o bună sănătate mintală, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer, informează AFP.
Acest studiu a relevat faptul că rata mortalităţii provocate de cancer este cu până la 25% mai mare în rândul pacienţilor care prezintă simptome depresive şi cu 39% mai mare atunci când depresia este confirmată de medici, indiferent de gravitatea acesteia, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer, editată de American Cancer Society.
"Este posibil să prezici mortalitatea în aceste două grupuri", a declarat Jillian Satin, de Universitatea British Columbia, coordonatorul acestui studiu.
Oamenii de ştiinţă au subliniat astfel importanţa continuării cercetărilor asupra legăturii dintre cancer şi starea mintală a pacientului, iar primele rezultate demonstrează deja faptul că oncologia şi psihologia sunt strâns corelate.
Acest studiu a fost prezentat ca o lucrare de ansamblu, denumită meta-analiză, alcătuită din 26 de studii anterioare asupra efectelor depresiei în dezvoltarea cancerului şi asupra şanselor de supravieţuire a 9.417 pacienţi care au participat la cercetare.
Specialiştii au dorit să ştie dacă pacienţii se îmbolnăvesc de depresie din cauza cancerului sau dacă această maladie provoacă o creştere a mortalităţii în rândul pacienţilor bolnavi de depresie.
Cercetătorii canadieni spun că nu au dovezi clare în sprijinul ideii că depresia provoacă decesul, însă studiul lor sugerează această posibilitate.
Potrivit unui alt studiu recent, pacienţii depresivi suferind de probleme coronariene se confruntă cu un risc de două ori mai mare de deces prematur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Între depresie şi mortalitatea în rândul bolnavilor de cancer există legătură.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Între depresie şi mortalitatea în rândul bolnavilor de cancer există legătură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei