Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2009 - Anul XIV, nr. 214 (4200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legătura dintre infecţii şi alergii, pusă sub semnul întrebării

Expunerea intenţionată a bebeluşilor la infecţii, pentru a-i proteja împotriva alergiilor viitoare, este o practică greşită, potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, relatează bbc.co.uk.
Această practică, generalizată de câteva decenii, se bazează pe ideea că expunerea timpurie a bebeluşilor sau a copiilor mici la acţiunea microbilor stimulează sistemul imunitar al acestora, protejându-i astfel împotriva alergiilor.
Cercetări precedente au relevat faptul că expunerea copiilor la aceşti microbi, care provin de la fraţii lor mai mari, reduc riscul de apariţie a alergiilor viitoare. Noul studiu publicat în revista americană pune însă sub semnul întrebării veridicitatea acestei teorii.
Acest studiu, realizat de cercetătorii olandezi de la Universitatea Erasmus, a relevat faptul expunerea intenţionată a bebeluşilor la răceli şi infecţii nu previne dezvoltarea ulterioară a unei forme de astm sau a altor alergii.
Bebeluşii care sunt duşi de părinţii lor la creşă sau care sunt lăsaţi în preajma fraţilor lor mai mari suferind de diverse maladii infecţioase se confruntă cu un risc de patru ori mai mare de a suferi de infecţii la nivelul cutiei toracice şi cu un risc dublu de a suferi de dificultăţi respiratorii, fără să beneficieze de nicio garanţie în privinţa unei viitoare protecţii împotriva alergiilor.
Studiul a fost realizat pe 4.000 de bebeluşi şi a fost coordonat de medicul olandez Johan de Jongste.
Alţi oameni de ştiinţă s-au întrebat dacă expunerea la praf, murdărie şi germeni reprezintă cu adevărat o metodă eficientă pentru crearea unui sistem imunitar echilibrat şi sănătos.
Datele statistice demonstrează că bebeluşii care cresc la ţară sunt mai puţin predispuşi la dezvoltarea de alergii.
Cercetătorii consideră că nici curăţenia excesivă nu este benefică, deoarece folosirea în exces a produselor dezinfectante stă la baza actualei "explozii" alergice pe plan mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legătura dintre infecţii şi alergii, pusă sub semnul întrebării.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Legătura dintre infecţii şi alergii, pusă sub semnul întrebării1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei