Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2009 - Anul XIV, nr. 204 (4190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

A fost identificată cauza artrozei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de cercetători de la Universitatea din Munster, Germania, a descoperit mecanismele care declanşează artroza, o boală degenerativă care afectează jumătate din persoanele trecute de vârsta de 65 de ani.
Artroza este o boală a cartilagiilor, care poate afectat atât articulaţiile periferice, cum sunt articulaţiile mici ale mâinilor, şoldul şi genunchiul, cât şi articulaţiile coloanei vertebrale. Ea constă în excrescenţe osoase care se formează pe marginea articulaţiilor, provocând dureri mari precum şi probleme de deplasare. Întrucât cauza acestei boli nu a fost cunoscută până acum, nu au existat nici tratamente medicamentoase.
Echipa profesorului Pap de la Institutul de Medicină Experimentală din cadrul Universităţii din Munster, împreună cu alţi oameni de ştiinţă germani şi coreeni, a descoperit faptul că o moleculă de suprafaţă specifică celulelor cartilagiilor, numită syndecan, ar provoca dezvoltarea artrozei. Doctorul Echtermeyer a explicat: "Studiile noastre arată că această moleculă de suprafaţă participă la distrugerea celulelor cartilagiilor. Încercările noastre de a face această moleculă de syndecan inactivă datorită procedeelor genetice duc la dispariţia simptomelor artrozei, aşa cum arată testele realizate pe şoareci".
După trei ani şi jumătate de cercetări, savanţii au reuşit să dezvolte un tratament medicamentos capabil să combată artroza în stadiul incipient. Pe bază de anticorpi ai moleculei de syndecan, tratamentul prin injectarea regulată împiedică formarea artrozei la şoareci. Noi cercetări urmează să aibă loc pentru a permite aplicarea tratamentului la om.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost identificată cauza artrozei.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A fost identificată cauza artrozei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei