Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2009 - Anul XIV, nr. 195 (4181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comportamentele alimentare ale copiilor, influenţate de relaţiile sociale

Copiii şi adolescenţii supraponderali tind să mănânce mai mult atunci când iau masa alături de un prieten care se confruntă cu aceeaşi problemă de greutate ca şi ei, decât atunci când mănâncă alături de o persoană mai slabă, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
Reuters informează că cercetătorii de la State University of New York din oraşul Buffalo au monitorizat un grup de adolescenţi americani, cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, şi au remarcat faptul că toţi voluntarii, indiferent de greutatea lor, aveau tendinţa de a mânca mai mult atunci când luau masa alături de un prieten decât atunci când se aflau în compania unei persoane străine. Însă cel mai mare număr de calorii era asimilat atunci când un adolescent supraponderal lua masa alături de un prieten care era, la rândul său, obez.
Sarah-Jean Salvy, de la State University of New York, autoare a studiului, consideră că nu este surprinzător faptul că adolescenţii mănâncă mai mult atunci când se află în compania unui prieten. Ea a adăugat că acelaşi "model" a fost descoperit şi în cazul adulţilor, iar acest comportament ar putea fi explicat, în parte, prin faptul că oamenii tind să devină mai conştienţi de felul în care arată şi se comportă atunci când se află în compania unor persoane străine.
Însă acest comportament poate fi explicat, în parte, şi ca un act prietenesc şi permisiv: "Ei stabilesc astfel regulile pentru ceea ce este potrivit să facă, iar în aceste situaţii, cât pot să mănânce", a explicat cercetătoarea americană.
La studiu au participat 23 de copii supraponderali şi 42 de copii cu o greutate considerată normală, care au petrecut 45 de minute în compania unui prieten sau a unei persoane străine.
Fiecare pereche a avut la dispoziţie jocuri, puzzle-uri şi cărţi, pentru a se amuza, dar şi câteva boluri cu chipsuri, prăjituri, morcovi şi struguri.
La nivel general, perechile de prieteni au consumat mai multe calorii. Perechile formate din prieteni supraponderali au mâncat cel mai mult - 738 de calorii, în medie. Perechile de prieteni în care unul era supraponderal, iar celălalt, cu o greutate normală, au consumat, în medie 444 de calorii.
Copiii cu greutate normală au consumat, în medie, 500 de calorii atunci când s-au aflat în compania unui prieten, indiferent de greutatea acestuia.
Cercetătorii americani au declarat că un studiu recent, efectuat pe adulţi, a relevat faptul că, în ultimele trei decenii, oamenii au fost mai predispuşi să se îngraşe dacă prietenii lor de acelaşi sex erau obezi sau supraponderali. Acest lucru sugerează faptul că "influenţa socială" este foarte importantă în ceea ce priveşte greutatea corporală.
În ceea ce-i priveşte pe copii şi pe adolescenţi, se ştie deja că mulţi dintre ei îşi imită prietenii, atunci când este vorba despre fumat sau consumul de alcool.
Experţii americani consideră că acest studiu sugerează faptul că obiceiurile alimentare ale copiilor sunt şi ele determinate, la scară largă, de relaţiilor sociale ale acestora.
Vestea cea bună este că atunci când unul dintre adolescenţi este ajutat să adopte un comportament alimentar sănătos, această decizie va influenţa şi comportamentele alimentare ale prietenilor săi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comportamentele alimentare ale copiilor, influenţate de relaţiile sociale.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comportamentele alimentare ale copiilor, influenţate de relaţiile sociale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei