Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2009 - Anul XIV, nr. 193 (4179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vârsta medie a adulţilor pasionaţi de jocuri video, 35 de ani

Vârsta medie a adulţilor pasionaţi de jocuri video este de 35 de ani, mai mare decât se crezuse anterior, este rezultatul unui studiu realizat în Statele Unite, informează BBC News Online.
O echipă de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a stabilit şi că pasionaţii de jocuri video au o stare de sănătate deficitară, sunt mai corpolenţi şi mai uşor afectaţi de depresii decât restul lumii.
Cercetătorii agenţiei guvernamentale americane au analizat informaţii colectate în legătură cu 500 de adulţi cu vârste de 19-90 de ani, din regiunea Seattle-Tacoma a statului Washington. În cadrul studiului, peste 45% dintre respondenţi au declarat că joacă jocuri video.
Echipa de la CDC a ales regiunea Seattle-Tacoma pentru realizarea studiului deoarece, în zona respectivă, se înregistrează cea mai intensă utilizare a internetului de pe teritoriul Statelor Unite. Regiunea este şi una dintre cele mai importante pieţe media din Statele Unite.
Un studiu realizat în Marea Britanie în 2002, realizat de Leisure Software Publishers Association, a stabilit că jucătorul pasionat de jocuri video are între 25 - 34 de ani. Acelaşi docuemnt sugera şi că vârsta celor mai pasionaţi jucători creşte odată cu trecerea timpului, lucru confirmat şi de studiul CDC.
Echipa de la CDC a analizat percepţia subiecţilor în ceea ce priveşte starea pe care o au, personalitatea, sănătatea fizică şi mentală, masa corpului şi calitatea vieţii.
Studiul a stabilit că femeile pasionate de jocuri video au mai multe depresii şi o sănătate mai proastă decât cele care nu joacă astfel de jocuri. Pe de altă parte, bărbaţii pasionaţi de jocuri video sunt mai corpolenţi şi dezvoltă o dependenţă mai mare faţă de internet comparativ cu cei care nu joacă jocuri video.
"Factorii de risc pentru sănătate, în special masa corporală şi un număr mare de zile de depresie îi diferenţiază pe adulţii care joacă jocuri video de ceilalţi", a declarat unul dintre membrii echipei de cercetători, care a declatrat că rezultatele studiului nu sunt surprinzătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vârsta medie a adulţilor pasionaţi de jocuri video, 35 de ani.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vârsta medie a adulţilor pasionaţi de jocuri video, 35 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei