Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS: Alăptarea ar putea salva anual vieţile a 1,3 milioane de copii

Dacă femeile ar fi învăţate să-şi alăpteze bebeluşii, vieţile a 1,3 milioane de copii ar fi salvate astfel anual, însă multe mame nu primesc asistenţă în acest sens şi renunţă la acest lucru, informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.
Mai puţin de 40% dintre mamele din toată lumea îşi alăptează copiii în primele şase luni de la naştere, aşa cum recomandă OMS. Multe dintre ele renunţă la acest obicei pentru că nu ştiu cum să îşi deprindă copilul să sugă cum trebuie sau pentru că acest lucru le provoacă durere sau disconfort.
"Când vine vorba chiar să facă acest lucru, nu au practic nici un sprijin", a spus Constanza Vallenas, expert OMS. Ea a mai precizat că acest lucru se întâmplă atât în ţările sărace, cât şi în cele bogate şi că mamele au nevoie de mai multă asistenţă în spitale, în clinici şi în cadrul comunităţii.
OMS recomandă mamelor să îşi alăpteze bebeluşul în prima oră după naştere. Nou-născuţii ar trebui să fie hrăniţi numai cu lapte matern în primele şase luni de viaţă, evitându-se apa şi alte tipuri de băutură şi mâncare. Laptele matern furnizează nou-născuţilor elemente nutritive vitale şi le întăreşte sistemul imunitar împotriva diareii sau pneumoniei. Laptele din comerţ pentru nou-născuţi nu oferă aceeaşi imunitate. În plus, în multe locuri din lume, apa poate fi contaminată.
Dacă alăptarea ar fi practicată de 90% dintre mame, în primele şase luni de viaţă ale copilului, ar fi salvaţi 13% din cele 10 milioane de copii care mor prematur în fiecare an, a concluzionat Constanza Vallenas, în declaraţia susţinută la sediul OMS de la Geneva, pentru a marca Săptămâna Mondială a Alăptatului (1 - 7 august).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS: Alăptarea ar putea salva anual vieţile a 1,3 milioane de copii.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
OMS: Alăptarea ar putea salva anual vieţile a 1,3 milioane de copii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei