Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2009 - Anul XIV, nr. 177 (4163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gripa porcină, mai periculoasă pentru femeile însărcinate

Femeile însărcinate infectate cu virusul gripei porcine A(H1N1) sunt expuse unui risc de patru ori mai mare de a suferi diverse complicaţii care necesită spitalizare şi prezintă o rată a mortalităţii peste medie, potrivit unui studiu american, publicat în revista medicală The Lancet, informează AFP.
Femeile însărcinate care contractat virusul în 2009 au fost spitalizate mai des, se afirmă în acest studiu, realizat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Şase femei însărcinate au decedat în urma complicaţiilor cauzate de această boală între 15 aprilie, data la care a fost semnalată gripa porcină în Statele Unite, şi 16 iunie. Aceste cazuri reprezintă 13% din cele 45 de decese cauzate de gripa porcină în această perioadă.
În total, 34 de femei însărcinate au contractat virusul şi 11 dintre acestea, adică o treime, au fost spitalizate. Cazurile femeilor însărcinate reprezintă 0,62% din totalul cazurilor îmbolnăvirilor de gripă porcină, confirmate sau suspectate.
"Toate aveau o stare bună de sănătate la început, dar apoi au dezvoltat o pneumonie virală, cu dificultăţi respiratorii, care necesită ventilare mecanică", au explicat experţii CDC. Tuturor femeilor însărcinate care au decedat nu le-au fost prescrise antivirale în timp util. CDC recomandă ca femeilor însărcinate suspectate de a fi infectate cu virusul gripei porcine să fie supuse imediat unui tratament antiviral.
"În timpul sarcinii, se observă schimbări mecanice şi hormonale, în special la nivelul sistemelor cardiovascular, respirator şi imunitar", a explicat medicul Denise Jamieson, principalul autor al acestui studiu. "Capacitatea pulmonară se reduce, deoarece uterul câştigă în volum şi apasă deasupra diafragmei. Toate aceste modificări ale organismului le fac pe femeile însărcinate să fie mai uşor infectate de un anumit virus, în special de cel al gripei. Deoarece nu există încă un vaccin împotriva virusului H1N1, nu există deocamdată norme sanitare speciale pentru femeile însărcinate. Însă noi recomandăm femeilor însărcinate să se vaccineze împotriva gripei generale", a adăugat aceeaşi sursă.
Aceste recomandări referitoare la apariţia gripei datează încă din 2004, dar numai 15% dintre femeile însărcinate din Statele Unite se vaccinează contra gripei, în sezonul rece.
În timpul epidemiilor de gripă precedente, în 1918 şi 1957, rata mortalităţii a fost mult mai mare în rândul femeilor însărcinate, se subliniază în acelaşi studiu CDC.
Impactul pe care îl are această boală, de care suferă viitoarea mamă, asupra copilului, nu este încă foarte clar. "Pentru că cele mai multe dintre femeile examinate în acest studiu sunt încă însărcinate, ştim puţine lucruri despre efectele virusului H1N1 asupra fetusului", menţionează materialul din publicaţia britanică The Lancet.
Cinci bebeluşi din cele şase femei care au decedat din cauza gripei porcină s-au născut prin cezariană. Nici unul nu era infectat cu acest virus şi toţi cinci se simt bine. Doar unul dintre aceşti bebeluşi, născut prin cezariană la vârsta de 27 de săptămâni, cu 13 săptămâni înainte de termen, se află încă în spital, având totuşi o stare bună de sănătate.
Un singur fetus, în vârstă de 11 săptămâni, a decedat înaintea mamei sale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gripa porcină, mai periculoasă pentru femeile însărcinate .
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gripa porcină, mai periculoasă pentru femeile însărcinate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei