Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Untul de arahide, benefic împotriva maladiilor cardiace

Untul de arahide poate fi benefic în lupta împotriva maladiilor cardiace, deoarece este bogat în grăsimi polinesaturate, care reduc semnificativ concentraţia de "colesterol rău" din sânge, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition, informează dailymail.co.uk.
Untul de arahide, consumat de cel puţin cinci ori pe săptămână, reduce cu aproape 50% riscul de producere a infarctului, în opinia cercetătorilor americani.
O echipă de experţi de la Harvard Medical School din Boston a ajuns la această concluzie, după ce a studiat obiceiurile alimentare a mii de femei care sufereau de diabet de tipul II. Această maladie conduce la creşterea semnificativă a riscului de producere a infarctului şi a accidentelor cerebrale.
În Marea Britanie, dieta şi stilul de viaţă necorespunzătoare au condus la creşterea numărului de persoane afectate de diabet de tipul II, de la 1,5 milioane de bolnavi, în urmă cu cinci ani, la 2,25 de milioane de pacienţi în prezent.
"Arahidele au un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi unul ridicat de grăsimi monosaturate şi polinesaturate, despre care s-a dovedit că reduc concentraţia colesterolului rău (LDL)", au explicat cercetătorii americani.
Colesterolul LDL, cunoscut sub denumirea de "colesterol rău", reprezintă acel tip de grăsime din sânge care are efecte negative asupra inimii.
Oamenii de ştiinţă susţin că arahidele şi untul de arahide contribuie la reducerea inflamaţiilor din organism şi la însănătoşirea reţelei de vase de sânge din jurul inimii.
Cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare a peste 6.000 de femei care au participat la Nurses Health Study, un studiu pe termen lung prin care sunt analizate tendinţele înregistrate în starea de sănătate a reprezentantelor sexului frumos, care a debutat în 1976.
Femeile participante la acest studiu sufereau de diabet de tipul II, acea formă a bolii care apare de regulă la adulţi şi este asociat cu obezitatea şi cu sedentarismul.
Deşi cei mai mulţi dintre pacienţi îşi controlează boala prin modificarea dietei, această maladie creşte considerabil riscul de apariţie a altor maladii extrem de periculoase.
Între 1980 şi 2002, toţi voluntarii au completat chestionare ce conţineau întrebări despre obiceiurile lor alimentare, la fiecare doi sau patru ani.
Comparând rezultatele studiului cu datele referitoare la numărul persoanelor care au suferit un infarct şi/sau un accident cerebral, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau arahide cu regularitate au beneficiat de cea mai mare protecţie, iar riscul de apariţie a acestor maladii a fost redus cu până la 44%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Untul de arahide, benefic împotriva maladiilor cardiace.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Untul de arahide, benefic împotriva maladiilor cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei