Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2009 - Anul XIV, nr. 92 (4078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer

Consumul regulat de carne prăjită în exces, aproape arsă, creşte cu aproape 60% riscul de declanşare a cancerului pancreatic, potrivit unui studiu american prezentat la conferinţa anuală a American Association for Cancer Research, în Denver, relatează AFP.

Kristin Anderson, cercetător la Universitatea din Minnesota, principalul autor al acestui studiu, a declarat că "reducerea temperaturii pentru frigerea sau prăjirea cărnii, pentru a se evita arderea acesteia, ar putea fi o bună modalitate de a reduce riscul de apariţie a cancerului pancreatic".

Substanţele cancerigene se formează în timpul preparării cărnii (în special al celei roşii) la temperaturi foarte mari. În schimb, dacă se alege o temperatură mai scăzută de preparare a cărnii, substanţele cancerigene nu se mai formează.

La studiu au participat 62.581 persoane, care aveau o stare bună a sănătăţii la începutul acestei cercetări şi care au oferit specialiştilor informaţii despre obiceiurile lor alimentare.

În cei nouă ani de monitorizare, specialiştii au identificat 208 cazuri de cancer pancreatic.

Studiul a demonstrat că voluntarii care preferau fripturile foarte bine prăjite se confruntau cu un risc cu 60% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic, comparativ cu voluntarii care preferau să consume carne mai puţin arsă sau care nu consumau deloc acest aliment.

Medicii recomandă persoanelor care consumă carne friptă sau prăjită să micşoreze temperatura de preparare şi să înlăture părţile arse ale fripturilor.

Compuşii care devin cancerigeni la temperaturi înalte pot fi parţial eliminaţi prin încălzirea cărnii în cuptorul cu microunde timp de câteva minute, pentru eliminarea lichidelor, înainte de prăjire, au explicat autorii acestui studiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer .
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carnea prăjită în exces creşte riscul de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei