Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 apr 2009 - Anul XIV, nr. 83 (4069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tratamentul antiviral împotriva maladiei SIDA trebuie început din timp

Tratamentul antiviral împotriva maladiei SIDA trebuie început încă de când nivelul limfocitelor CD4 - globulele albe ale sistemului imunitar - ajunge la minimul de 350 la un milimetru cub de sânge, potrivit unui studiu publicat în revista britanică Lancet, informează AFP.

Un studiu precedent, publicat în august 2008, de Journal of the American Medical Association (JAMA), sublinia deja faptul că un control exercitat în stadii incipiente asupra virusului reduce riscurile asociate cu apariţia cancerelor şi a maladiilor cardiovasculare.

Noul studiu a fost realizat de o echipă de cercetători condusă de Jonathan Sterne de la Universitatea din Bristol din Marea Britanie şi a analizat datele conţinute de 15 studii anterioare, recoltate de la peste 45.000 de persoane seropozitive din Europa şi America de Nord.

Cercetătorii britanici au relevat faptul că pacienţii care au început tratamentul antiviral, când nivelul lor de CD4 era inferior nivelului de 350 / mm3, prezentau un risc cu 28% mai mare de a se îmbolnăvi de SIDA sau să moară prematur, în comparaţie cu pacienţii care începeau tratamentul când nivelul CD4 era cuprins între 351 şi 460 / mm3.

Autorităţile sanitare recomandă cel mai adesea începerea tratamentului în momentul în care nivelul CD4 coboară sub 350 de celule / mm3, uneori chiar sub 200, în timp ce nivelul mediu normal este superior valorii de 500 de celule albe / mm3.

Reamintind faptul că tratamentele antiretrovirale, care trebuie continuate toată viaţa, au efecte secundare deloc neglijabile - greaţă, diaree, dureri de cap - dar şi efecte toxice hepatice, probleme renale şi prezintă un risc crescut cardiovasculator, autorii studiului au subliniat faptul că "trebuie realizată balanţa beneficii - riscuri", mai ales că aceste efecte toxice pot fi, până la un punct, "evitate prin alegerea unui regim medicamentos potrivit".

Cercetătorii recomandă ca persoanele susceptibile de a fi infectate să fie testate cu regularitate, pentru a putea să înceapă tratamentul cât mai devreme posibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamentul antiviral împotriva maladiei SIDA trebuie început din timp .
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tratamentul antiviral împotriva maladiei SIDA trebuie început din timp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei