Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2009 - Anul XIV, nr. 66 (4052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapia cu larve nu este un tratament miraculos pentru rănile infectate

Terapiile care folosesc diverse specii de larve pentru curăţarea rănilor deschise şi infectate nu sunt la fel de miraculoase precum se credea în trecut, potrivit unui studiu publicat în revista British Medical Journal, informează Reuters.

Prin această metodă, rănile pacienţilor sunt curăţate, într-adevăr, mai repede decât în cazul tratamentelor obişnuite, dar ea nu conduce la o vindecare mai rapidă. În plus, unii dintre pacienţi chiar consideră că terapiile larvare sunt mai dureroase.

Viermii şi medicina au o istorie comună foarte îndelungată. Chirurgul personal al lui Napoleon era un adept al terapiilor larvare. Viermii au fost folosiţi pe scară largă în timpul Războiului Civil din America, dar şi la începutul secolului XX, în tratamentele aplicate asupra răniţilor din Primul Război Mondial.

Recent, experţii în biomedicină au cercetat din nou posibilităţile de folosire terapeutică a viermilor, inclusiv potenţiala lor capacitate de a preveni infecţiile periculoase, precum stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA). În acest scop, cercetătorii de la Universitatea britanică York a recrutat 267 de voluntari care sufereau de ulcer varicos, pe care i-au tratat prin terapie larvară sau cu ajutorul hidrogelului, un medicament standardizat folosit pentru curăţarea rănilor deschise şi infectate.

Cercetătorii nu au constatat diferenţe semnificative în privinţa rezultatelor medicale şi a costurilor între cele două grupuri de voluntari.

Larvele pot fi folosite, cu succes, în anumite domenii specializate, precum pregătirea pacienţilor pentru grefele de piele. În acest caz, un pacient a cărui plagă a fost curăţată mai repede va putea fi mutat mai repede în sala de operaţie.

Terapiile larvare sunt eficiente în cazul rănilor deschise, deoarece larvele mănâncă ţesuturile putrezite şi moarte, iar rănile sunt astfel curăţate. Ele nu se ating de ţesuturile sănătoase, preferând să se mănânce între ele, atunci când nu mai au nimic de mâncare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia cu larve nu este un tratament miraculos pentru rănile infectate .
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Terapia cu larve nu este un tratament miraculos pentru rănile infectate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei