Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer

O dietă vegetariană ar putea ajuta organismul uman să se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu britanic publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, informează BBC News.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane şi a relevat faptul că voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un număr semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit o rată destul de ridicată a cancerului colorectal - o maladie asociată cu consumul de carne - în rândul vegetarienilor.

Deşi medicii recomandă tuturor pacienţilor să consume cinci fructe sau legume pe zi, pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului şi a altor maladii, în prezent există foarte puţine dovezi care să demonstreze legătura directă dintre sănătate şi dieta vegetariană.

Studiul a analizat dietele voluntarilor, cu vârstele cuprinse între 20 şi 89 de ani, recrutaţi în Marea Britanie, în anii 1990. Cercetătorii au împărţit participanţii în patru categorii: "consumatori de carne", "consumator de peşte", "vegetarieni" şi "veganişti "(strict vegetarieni).

În timpul perioadei de monitorizare, s-au înregistrat mai puţine cazuri de cancer decât se aşteptau cercetătorii, probabil pentru că voluntarii aveau o stare de sănătate mai bună decât majoritatea populaţiei.

Însă o scădere semnificativă a tuturor tipurilor de cancer a fost înregistrată în grupul "consumatorilor de peşte" şi "al vegetarienilor", comparativ cu grupul "consumatorilor de carne".

Joanne Lunn, specialist nutriţionist la British Nutrition Foundation, a concluzionat că acest studiu întăreşte şi mai mult convingerea oamenilor de ştiinţă care consideră că maladiile canceroase sunt foarte complexe şi că factorii care ţin de stilul de viaţă sunt foarte importanţi în determinarea riscului unei persoane de a se îmbolnăvi de cancer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer .
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei