Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2009 - Anul XIV, nr. 54 (4040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Halitoza, un calvar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ce poate fi mai neplăcut decât o respiraţie urât mirositoare? Halitoza se poate transforma în calvar, atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru persoanele care vă înconjoară. Însă nu vă îngrijoraţi. Datorită unor trucuri simple, gura dumneavoastră îşi poate regăsi prospeţimea.

Primul sfat pentru a lupta împotriva respiraţiei urât mirositoare este o igienă buco-dentară ireproşabilă. Pentru a elimina un maximum de bacterii, principalele cauze ale halitozei, spălaţi-vă pe dinţi de cel puţin două ori pe zi.

O carie netratată, o gingivită sau un abces dentar pot provoca halitoza.

Nu uitaţi să vă periaţi regulat limba, pentru că acolo se adună reziduurile. În restul zilei, folosiţi un curăţător de limbă, pe care îl puteţi găsi în farmacii. Potrivit unui studiu, acest gest minim diminuează mirosul cu 50 la sută.

De asemenea, pentru a vă împrospăta respiraţia, beţi cât mai multe lichide. În acest mod, luptaţi şi împotriva gurii uscate. Bacteriile care sunt la originea respiraţiei urât mirositoare se dezvoltă mai uşor într-un mediu uscat. În ceea ce priveşte hrana, este bine să evitaţi anumite alimente şi băuturi, cum ar fi cafeaua, alcoolul, usturoiul, brânza şi, în general, produsele lactate care "încarcă" gura.
Unele plante au proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi dezodorizante, care pot acţiona într-un mod eficient: mestecaţi mărar sau pătrunjel proaspăt, cuişoare sau un baton de scorţişoară, beţi o cană de ceai verde.
Un alt sfat pentru a înlătura respiraţia urât mirositoare este să faceţi gargară, chiar dacă efectul este adesea de scurtă durată. Există unele sprayuri care maschează temporar mirosurile şi elimină bacteriile. Ele trebuie folosite totuşi fără excese, pentru evita iritaţiile.
Nu în ultimul rând, guma de mestecat pe bază de mentă sau clorofilă, dar care nu conţine zahăr, vă poate împrospăta respiraţia şi activează salivarea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halitoza, un calvar.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Halitoza, un calvar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei